Control la Compania de Apă! Poate verifică și participările la profit, luate de directori între 2004 – 2008

Distribuie:

Prezentă într-o vizită în județul nostru, ministerul Mediului Rovana Plumb, deputat de Pucioasa, a precizat că la nivelul Companie de Apă se efectuează o anchetă a Corpului de Control  al ministerului. Au intrat în atenția ministerului cheltuielile suspecte ale conduceri companiei, pe fondul unui preț extrem de ridical al apei în judeșul nostru, al doilea ca nivel din țară. “Nu ținem cont de cine a fost înainte sau cine este acum. Există un plan de control. Se verifică” a precizat ministrul Rovana Plumb.

Dacă tot se verifică, ar fi interesant de aflat și cum și de ce în perioada 2004 – 2008, când Compania de Apă era condusă tot de domnul Staicu, profitul societății s-a împărțit angajaților ca “participare la profit”. De exemplu, la nivelul directorului general, lunar cota de profit ce îi revenea era de aproape încă un salariu, iar la nivelul celorlalte persoane din conducere era de jumătate de salariu. Practic, profitul societății, strâns din facturile dâmbovițenilor la apă și canal, a îngroșat conturile unora, până la ordonanța lui Boc care a interzis asemenea practici salariale.

Poate dacă profitul nu s-ar fi rispit aiurea, acum Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița avea bani suficienți pentru cofinanțările proiectului european, nemaifiind nevoie să crească exorbitant prețul apei. Cum acest lucru nu s-a întâmplat dâmbovițenii plătesc acum al doilea preț din țară la apă și canal – 7,78 lei – ca investițiile europene să meargă mai departe. Păi n-ar fi mai bine să aducă ei profitul societății înapoi și să scadă prețul apei! Căci nu e o societate comercială privată, în care dacă muncești mult și câștigi mult, e în regulă dacă îți umfli contul! E o societate a Consiliului Local și a Consiliului Județean, unde dâmbovițeni sunt consumatori captivi, care vor, nu vor, sunt mulțumiți sau nu sunt, au surse de venit, nu au, trebuie să se aboneze pentru a primi apă, neexistând alternative, mai ales în mediul urban. În aceste condiții profitul este garantat, nu este meritul unei conduceri.

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”lzranG_s5uQ”]

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 2 ganduri despre “Control la Compania de Apă! Poate verifică și participările la profit, luate de directori între 2004 – 2008

 • 19 noiembrie 2013 at 6:37
  Permalink

  speranţa moare nenăscută, cum ar zice poetul.
  nu preţul plătit de noi o preocupă pe amazoana pesedistă, imagine să fie şi să curgă rîuri de cerneală.
  nu poţi umbla la puşculiţa de partid cînd la anul ai două scrutinuri.
  să nu uităm că la putere se află GIO, că aşa au vrut 4,4 mil de mancurţi iar 10.7 mil de români n-au catadicsit să se deranjeze.
  deci să plătim, zic, sau … în stradă cine are sînge în instalaţie. 🙁

  Reply
 • 18 noiembrie 2013 at 10:42
  Permalink

  Cercetati-o si pe Dorina Stoica din consiliul de administratie

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro