Contracte de execuție pentru cele mai circulate drumuri județene de pe Valea Dâmboviței

Distribuie:

COMUNICAT DE PRESĂ

  • S-au semnat contractele de execuție pentru alte două loturi de covoare bituminoase

 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Alexandru Oprea, a semnat astăzi, 13 iulie 2020, contractele de execuție a covoarelor asfaltice cuprinse în loturile I și II din cadrul procedurii de achiziție publică privind „Lucrări de întreţinere periodică a drumurilor judeţene prin covoare bituminoase, etapa I”.

La evenimentul desfășurat la Căminul Cultural din comuna Bărbulețu au participat: vicepreședintele CJD, Alin Manole, deputatul Corneliu Ștefan, consilierul județean, Mihai Istrate, primari și viceprimari ai comunelor vizate de lucrările ce fac obiectul celor două contracte.

Primul lot are o lungime de 39,745 km și vizează realizarea unor covoare bituminoase pe DJ 702B, sectorul Gemenea (DN 72A) – Cândești Vale – Tătărani – Mănești, Ungureni – Lucieni (DN 72).

Unitățile administrativ-teritoriale beneficiare ale lucrărilor sunt: Cândești, Tătărani, Mănești, Dragomirești, iar valoarea contractului de lucrări este de 14.516.812,17 lei, inclusiv TVA.

Cel de-al doilea lot, cu o lungime totală de 34,231 km, vizează lucrări de reparații și întreținere pe următoarele sectoare de drumuri județene:

  • DJ 712A, sector Râu Alb – Gura Bărbulețului – Pietrari – Aluniș – Manga – Izvoarele (DN 72A), L=15,566 km;
  • DJ 702A, sector Potocelu – Ludești – Hulubești – Valea Mare – Livezile – Voia, L=18,665 km;

Pentru acest lot, unitățile administrativ-teritoriale beneficiare ale lucrărilor sunt: Râu Alb, Bărbulețu, Pietrari, Voinești, Ludești, Hulubești, Valea Mare, Crângurile, iar valoarea contractului de lucrări este de 12.631.358,72 lei, inclusiv TVA.

În cadrul întâlnirii, președintele CJD, Alexandru Oprea, a transmis: „Iată că reușim astăzi, după o perioadă de aproape două luni de când am semnat procedurile de achiziție publică, să semnăm și contractele de lucrări pentru aceste două loturi. Reușim astăzi să îndeplinim o promisiune pe care am făcut-o, aceea de a asfalta în cursul acestui an, peste 220 km de drumuri județene. Noi, cei de la consiliul județean am avut curajul să depunem aceste proiecte, când se vorbea despre Fondul de Dezvoltare și Investiții. Din păcate, inițial nu am reușit să obținem finanțare prin acest program, dar iată că, în final, am reușit să alocăm, din bugetul CJD, nu mai puțin de 27 milioane lei.”

De asemenea, deputatul Corneliu Ștefan a subliniat importanța pe care o au investițiile în domeniul infrastructurii rutiere: „Este o bucurie pentru mine să particip astăzi la acest eveniment. Asistăm la un moment de normalitate. Felicit actuala conducere a consiliului județean pentru că a dat dovadă de seriozitate. Aceste covoare asfaltice sunt lucruri importante pentru toate localitățile și mai ales pentru această zonă unde drumurile județene au avut mult de suferit în ultimii ani. Este un moment important astăzi și cred că pornind de la Gura Bărbulețului și până la cea mai îndepărtată localitate, covoarele asfaltice sunt benefice pentru aceste comunități. Sunt foarte multe proiecte pe care le avem de realizat și cred că prin voință putem să le realizăm. Vă îndemn să gândim proiecte pentru oameni, proiecte pentru comunitățile locale!”.

Reamintim faptul că, în perioada aprilie-mai a acestui an, au fost semnate alte 3  contracte de execuție, reparații și întreținere de covoare asfaltice ce vizează aproximativ 85,5 km de drumuri județene, cu o valoare totală de 28.908.760,02 lei, inclusiv TVA. În cadrul acestor contracte, până în prezent, au fost finalizate lucrările de așternere a covorului asfaltic pentru aproximativ 33 de kilometri de drumuri, urmând ca în perioada imediat următoare să fie realizare acostamentele și lucrările de siguranța circulației și, totodată, să fie așternut covorul asfaltic pe celelalte sectoare.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro