Compania de Apă scapă de corecțiile în valoare de 700 de miloane de lei, aplicate la contractele de achiziţie a proiectului POS I Mediu

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa  a primit corecţii financiare în valoare de 700 de miloane de lei, în cazul proiectului POS I Mediu privind extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița. Pentru acoperirea sumei, ANAF stabilise o eșalonare a datorilor societății de 600. 000 de lei lunar.

Compania va scăpa însă de această problemă prin preluarea datoriilor la bugetul de stat ca urmare a unor amendamente aduse ordonanței 14, privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară, la propunerea senatorului Adrian Tuțuianu.


În luma mai, situaţia corecțiilor financiare uriașe a fost discutată cu  Bogdan Teodorovici – directorul Direcției Generale Programe Infrastructură Mare (DGPIM) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. „Vreau să vă spun că, la ora actuală, pe corecții de sistem și pe corecții care sunt aplicate conform prevederilor legale, Compania de Apă se cifrează undeva la aproape 700 miliarde lei vechi. Dacă cineva își închipuie că un operator poate plăti aceste sume din activitatea de operare se înșală. A doua precizare importantă este aceea că, totuși, aceste corecții au fost date pe proceduri de achiziții făcute în perioada 2010 – 2012. Abia în anul 2013 a apărut o reglementare legală prin care li se spune acestor operatori ce constituie abatere de la procedura de achiziție. O a treia precizare este aceea că au fost niște modele de caiete de sarcini care, la un moment dat, au fost avizate de instituțiile statului și mă refer la ANRMAP, modele după care au fost ținute în cascadă toate celelalte licitații, ceea ce ne-a dus la situația deloc plăcută de a înregistra aceste corecții. Știu că s-au făcut niște demersuri prin Asociația Română a Apei și a altor companii urmare a unor sesizări pe care le-am făcut. Cert este că trebuie luată o decizie care trebuie asumată într-un fel sau altul.” a fost declarat la vremea respectivă  Alexandru Oprea, președintele CJD, fost director general al Companie de Apă Târgoviște – Dâmbovița.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca