Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3663
7-12-2021

Compania de Apă, achiziție importantă de utilaje în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene

Compania de Apă a semnat primul contract de furnizare echipamente, în cadrul proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița, finanțat prin  POIM. Acesta prevede reabilitarea, extinderea și înființarea de rețele noi de alimentare cu apă și canalizare în 52 de unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) – comune, orașe, municipii – și realizarea de investiții complementare în alte 9 UAT-uri.

Primul contract în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei vizează achiziția de utilaje specializate pentru lucrările de apă și canal precum autospeciale autovidanjoare, motopompe, pompe automorsante, asiprator excavator, tractoare de mare capacitate, autoutilitare cu sau fără platformă, diverse tipuri de excavatoare etc. Este cea mai mare achiziție de echipamente din istoria Companie de Apă.

Sper că prin achiziționarea acestor echipamente, Compania de Apă își va putea desfășura mult mai eficient și mult mai rapid toate activitățile” a spus Adrian Dumitru, directorul Companiei.

Actualul contract prezintă importanță deosebita pe ceea ce înseamnă operarea infrastructurii de apă și canalizare, iar utilajele sunt foarte utile unei game largi de intervenții. Proiectul trebuie sa fie gestionat foarte bine și atunci când se încheie contractele de execuție, acestea trebuie să fie urmărite  cu foarte mare atenție pentru ca obiectivele să fie atinse iar județul să beneficieze de o investiție foarte utilă.” a apreciat în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Vom veghea la implementarea cat mai rapidă a acestui proiect (n.r. proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată) în județul Dâmbovița.” a spus președintele CJD, Corneliu Ștefan, în mandatul căruia s-a recuperat o întârziere de aproximativ 18 luni în ceea ce privește proiectul cu finanțare europeană.

Localitățile care vor beneficia de proiectul finanțat prin POIM sunt Târgoviște, Moreni, Fieni, Pucioasa, Răcari, Aninoasa, Băleni Brănești, Braniștea, Buciumeni, Bucșani, Butimanu, Ciocănești, Cobia, Conțești, Corbii Mari, Dragodana, Dragomirești, Finta, Glodeni, Gura Foii, Gura Ocniței, Hulubești, Iedera, Lucieni, Ludești, Lungulețu, Malu cu Flori, Mănești, Mătăsaru, Mogoșani, Moroeni, Morteni, Niculești, Nucet, Ocnița Odobești, Perșinari, Petrești ,Pietroșița, Potlogi, Produlești, Răzvad, Șotânga, Tătărani, Ulmi, Văcărești, Valea Lungă, Vișina, Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Găești, Titu, Slobozia Moară, Crângurile, Sălcioara, Valea Mare, Răscăeți, Doicești, Dobra. Suma care va fi investită se ridică la 2.225.573.245,96 lei.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media