Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

CLM a dat liber Companiei de Apă la angajarea de noi avocați

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița a primit undă verde din partea majorității PSD din Consiliul Local pentru a încheia noi contracte de reprezentare juridică. Compania solicitase același lucru în februarie și martie 2016, când cererile au fost respinse, tot de o majoritate formată în jurul PSD, în mandatul trecut. Între timp, aleșii s-au răzgândit.

Compania de Apă și-a justificat solicitarea pe necesitatea de a fi apărată în instanță pe de o parte în cazurile corecțiilor financiare aplicate la proiectele cu finanțare eurooeană, iar pe de altă parte împotriva foștilor directori care cer daune pentru demiterea lor abuzivă.

Așa cum atrăgea atenția și Gazeta Dâmboviței la finele săptămânii trecute, Compania de Apă riscă insolvența, dacă corecțiile financiare aplicate vor rămâne definitive în instanță. Într-un drept la replică trimis redacție, Compania mințea spunând că nu are probleme financiare, deși pe masa conducerii există un document înctocmit, încă, din 10 august 2016, care atrăgea atenția asupra riscului insolvenței:

„Un risc însemnat pentru societate îl are corecția fiannciară ce face obiectul dosarului 909/242/2015 în valoare totală de 20.408.486 lei, care în situația în care va fi respinsă acțiunea, bugetul actual al societății nu poate să o acopere existând riscul insolvenței” se arată într-un document elaborat de șeful oficiului juridic al Companiei și contrasemnat de directorul interimar Adrian Dumitru, prezentat astăzi Consiliului Local Târgoviște.

insolventa

Situația a fost relatată  de publicația noastră, în urma articolului redacția primind o adresă din partea directorului Dumitru în care acesta apreciază că:

reputatia si imaginea publica a S.C. Compania de Apa Targoviste Dambovita S.A. cu sediul in Targoviste, Bd. I.C. Bratianu, nr. 50, judetul Dambovita a fost lezata prin prezentarea unor fapte si date inexacte cu privire la situatia financiara a societatii, de catre publicatia on-line ”Gazeta Dambovitei”.

Noi am zice că juriștii societății, „lezează reputația și imaginea publică a Companiei de Apă”, povestind realitatea necosmetizată.

Dezastru financiar la Compania de Apă! Societatea ar putea intra în insolvență

De altfel, directorul interimar se află în concediu, motiv pentru care nu a susținut, astăzi, cauza Companiei în fața aleșilor municipali. Dincolo de dreptul legal la concediu, în situația gravă pe care o descrie documentul contrasemnat de Adrian Dumitru, acesta ar fi trebuit să vină în față CLM. Pe directorul a făcut Alexandru Oprea, președinte al ADI Apă, fost șef al Companiei, în fața căruia social democrații au ridicat mână fără obiecții.

Numai în luna august, societatea  a primit, pe proiectul european, corecții financiare de peste 57 de milioane de lei, după cum urmează:

CL 1 – Lucrări la sursele de apă ale municipiului Târgoviște – 22.568.588 Lei / Corecții 5.642.147 Lei

CL 2 – Reabilitarea și Extinderea stației de epurare Târgoviște Sud – 66.983.381,37 Lei / Corecții 16.745.845,3425 Lei

CL 3 – Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare Târgoviște – 23.096.145,30 Lei / Corecții 2.309.614,53 Lei

CL 4 – Reabilitarea și extinderea rezervoarelor Bana și a stației de epurare Moreni – 33.447.269,89 Lei / Corecții 8.361.817,4725 Lei

CL 6 – Lucrări la sursele de apă și stațiile de epurare Pucioasa și Fieni – 58.496.803,34 Lei / Corecții 14.624.200,835 Lei

CS1 – Asistența tehnică pentru Managementul Proiectului, inclusiv Asistența Tehnică a Proiectantului și pentru Supervizarea Lucrărilor pentru Proiectul ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița” – 37.562.267,63 Lei / Corecții 9.390.566,9075 Lei

CS3 – Verificarea Proiectelor de către verificatori autorizați – 810.356,24 Lei / Corecții 202.589,06 Lei

CP3 – Procurare și instalare echipament SCADA – 5.594.444,18 Lei / Corecții 279.722,209

TOTAL: 57.556.503,3565

 

Distribuie:

9 thoughts on “CLM a dat liber Companiei de Apă la angajarea de noi avocați

 1. APROPO, despre UIP-ISTA FLORINA MURESAN cocotata de ,,tovarasii de partid ” in varful Companiei nu mai ziceti nimic?
  Sau are trecere la TZUTZU si OPREA si nu aveti voie ? Parca se ocupa de contracte juridice si de CASA DE AVOCATURA ,,MUSAT &ASOCIATII” dar si de contractele pe fonduri ….Cum dracu a ajuns turnatoarea
  asta <> ? Ca ea avea o ,,misiune” in companie : sa-l toarne pe STAICU ,MIRITA,ZOITA si CONSTANTIN UNDE? GHICI !

 2. Lui Oprea asta, daca ii dai una peste bot , tipa Tzutzu ca-l dor bucile kurului! Astept ca DNA sa il caute mai repede pe marele”destept” (adica hot mizerabil) Tzutzu, cam multe firme intra in insolventa. Alo, DNA-ul, vreti mura-n gura?

  1. MUSAT &ASOCIATII ! ANA MARIA VLADUCA …Se aude ca si Sache Nicolescu e interesat …Mai sunt si alti ,,preteni „ai managerei
   Muresan…
   Despre firma MUSAT & ASOCIATII numai de bine ! A luat de la Companiei de APA o caruta de bani ,de urla Tutuianu cat il tineau plamanii prin 2012 …. Si acum ? Tot ei! Pai de dosarul de la DNA cu CARPATICA ,VEL SERVICE ,OPREA ,VASILESCU nu se ocupa ei ? Ce au castigat?Praful de pe toba !!
   Cu avansuri si alte chestii ,cu lucrari platite la constructori fara sa fie efectuate ! Pe banii nostrii!
   CRESTEM PRETURILE la 1 februarie 2017 ,ca asa-i Directiva !

 3. In ce calitate a venit Oprea ? De ce nu a venit TUTUIANU ION -directorul de productie si tehnic acel,,mic”doritor de functii si suflator in urechea mai marilor lui . Cel care vrea sa para cinstit dar nu prea e …De ce nu a venit ,,managerul de dezvoltare”, ,,priceputa” la contracte dar si la lucrari pe fonduri europene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Oprea era suparat. ieri seara, ca nu a fost anuntat de emisiunea de la MDI si era naivitatea intruchipata ….! Ce teatru ieftin ! Ce a cautat la sedinta Consiliului Local ? Sa-i intimideze pe consilieri ? Si mai zicea ca nu exista presiuni politice !

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media