CJD spune că SCLDP nu a respectat contractul și că nu are utilaje suficiente. Contractul a fost dat fără licitație

Comunicat de presă -privind situația intervențiilor pe timp de iarnă pe DJ 714

 

Având în vedere informațiile care au apărut în spațiul public, privind retragerea de către Societatea Comercială Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA (SC LDP) a utilajelor care acționau pentru degajarea părții carosabile pe DJ 714, facem următoarele precizări:

VEZI și: SCLDP întrerupe serviciile de deszăpezire pe DJ 714 și acuză CJD de neimplicare

-activitatea de întreținere a drumurilor județene atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă se desfășoară conform unui contract de concesiune încheiat între Consiliul Județean Dâmbovița și SC LDP SA, relație contractuală inițiată acum mai bine de 10 ani. În tot acest interval, indiferent de condițiile meteorologice, activitatea s-a desfășurat fără incidente, conform clauzelor contractuale;

-prin contractul încheiat, SC LDP SA are exclusivitatea acționării pentru intervențiile cu activități specifice de iarnă, atât prin utilajele și personalul propriu, cât și prin alți agenți economici subcontractați.

-prin contractul de concesiune și, totodată, prin planurile și programele de măsuri comune cu Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, însușite de către SC LDP SA, sunt stabilite obligațiile ce revin în derularea activităților specifice de iarnă, inclusiv procedurile, recomandările și măsurile, care se impun în cazul apariției unor situații de urgență.

În aceste condiții, considerăm că nu mai sunt necesare indicații suplimentare din partea Consiliului Județean Dâmbovița, ori de câte ori apar fenomene specifice sezonului rece. Apreciem că această situație ține de starea de normalitate, cu atît mai mult cu cât istoricul relațiilor contractuale dintre instituția noastră și SC LDP SA, este unul îndelungat, în care astfel de lămuriri nu au mai fost solicitate, iar astfel de situații nu au mai survenit.

Mai mult decât atât, aducem la cunoștința opiniei publice că instituția noastră a solicitat, în mod repetat, societății comerciale suplimentarea numărului de utilaje și categoria acestora, în conformitate cu prevederile ”Normativului privind prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor publice”, indicativ AND 525/2013, pentru nivelul 1 de intervenție, așa cum este încadrat drumul județean 714. Cu toate acestea, am constatat, în urma verificărilor din teren, că agentul economic nu s-a conformat prevederilor însușite, acționând cu forțe insuficiente. În plus în dotarea societății, există utilaje pentru deszăpezire, care însă nu pot fi folosite din cauza defecțiunilor tehnice, ele nefiind reparate și pregătite pentru intervenție, în termenele prevăzute de planul operativ asumat.

Precizăm că verificarea și punerea în siguranță a DJ 714, la care face referire comunicatul remis de către SC LDP SA, este în fapt una dintre obligațiile principale ale operatorului, așa cum reiese din contractul de concesiune semnat cu Consiliul Județean Dâmbovița.

Considerăm decizia de retragere a utilajelor de pe DJ 714, un gest iresponsabil, care poate pune în pericol siguranța cetățenilor și aduce prejudicii activităților social-economice din zona montană dâmbovițeană, gest cu atât mai greu de înțeles în condițiile în care managerul SC LDP SA face parte din Comitetul Județean de Urgență Dâmbovița.

Menționăm că la data prezentă, obligațiile contractuale ale Consiliului Județean Dâmbovița față de subcontractor sunt onorate la zi.

Luând în considerare situația creată, Consiliul Județan Dâmbovița va dispune următoarele măsuri:

-informarea Instituției Prefectului și solicitarea convocării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență;

-convocarea Adunării Generale a Acționarilor și a Consiliului de Administrație al SC LDP SA, în scopul analizei deciziei luate de societate și impunerea reluării în regim normal a activităților specifice din zona montană, în conformitate cu normele legale în vigoare;

-identificarea unor măsuri complementare, care să ducă la normalizarea situației și menținerea traficului în parametri specifici sezonului de iarnă și precipitațiilor abundente căzute în ultima perioadă.

Consiliul Județean Dâmbovița face eforturi pentru a găsi cele mai bune soluții pentru deblocarea situației și pentru a menține la minim disconfortul pentru persoanele care tranzitează DJ 714.

                                      Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 

Informatii de background

Societății Lucrări Drumuri și Poduri i-a fost atribuit, de către CJD,  în gestiune indirectă, fără licitație, contractul de întreținere a drumului. 

: 2 ganduri despre “CJD spune că SCLDP nu a respectat contractul și că nu are utilaje suficiente. Contractul a fost dat fără licitație

 • 2 februarie 2019 at 14:23
  Permalink

  Ai dreptate romanasule, SCLDP a ramas o firma fantoma ocupata de amatele, sotiile sau prietenele psd-istilor! N-au oameni sa munceasca! Nimeni nu vrea sa se mai angajeze! Maimutele ce o conduc pe langa ca-s inculte ,sunt arogante si de prost gust! JOS PSD si Mainutele!

  Reply
 • 2 februarie 2019 at 9:26
  Permalink

  SCLDP a fost una dintre cele mai serioase si prifitabile inainte de 1989 fiind condusa de specialisti adevarati care aveau in subordine personal calificat. Tutuianu a transformat societatea numind in fruntea ei lichele precum Radu Florin Panţu, Alin Manole sau Cristian Avanu intr-o intreprindere “stat în stat”, in care zecile de miliarde curg ilegal spre firmele şi buzunarele acoliţilor. Cu sprijinul Consiliul de Administraţie au fost organizate licitatii trucate, s-au acordat Indemnizaţii nelegale ,a fost angajat personal necalificat si incompetent pe baza de relatii … Acestea sunt motivele pentru care societatea nu are utilaje suficiente si oameni capabili sa gestioneze situatiile de criza! JOS PSD si lichelele!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro