CJD solicită ANFP aprobarea unor disponibilizări de personal. Care este noua organigramă

Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat în cadrul unei ședințe o nouă organigramă pentru instituție, din care dispar mai multe posturi de director, dar și de funcționari publici. În cazul acestora, disponibilizările, însă, trebuie aprobate de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

La momentul actual CJD are un număr de 190 posturi, din care: 3 funcţii de demnitate publică, 174 funcţii publice (din care 23 funcţii publice de conducere) şi 13 funcţii contractuale. În noua organigramă, numărul total de posturi se reduce la 183, din care: 3 funcţii de demnitate publică, o funcție de administrator public, 10 funcții contractuale la cabinetele funcțiilor de demnitate publică, 161 funcţii publice (din care 22 funcţii publice de conducere) și 8 funcţii contractuale. Practic cele mai mari pierderi sunt în rândul funcționarilor publici – 13 la număr, care ar urma să rămână fără serviciu, conform prevederilor Codului Administrativ  (art. 159 – privitor la eliberarea din funcția publică ca urmare a reorganizării interne și desființării unor posturi).

Noua organigramă CJD, adoptată de consilierii județeni

O modificare importantă este și desființare a cinci direcții și reorganizarea lor în alte structuri. Astfel se desființează: Direcția programe europene, Direcția achiziții publice, Direcția Urbanism și amenajarea teritoriului, Direcția juridică, Direcția administrarea patrimoniului. Prin desființarea acestora dispar cele cinci posturi de director, transformate în șef serviciu, în cazul Direcției programe europene și Direcției achiziții publice, care devin Servicii.

Se înființează însă Direcția de strategii, servicii și programe ( în care se va regăsi și fosta Direcție programe europene, sub formă de serviciu) dar și Direcția juridică, contencios, administrarea patrimoniului (în care se vor regăsi și fostele Direcții juridică și cea de administrarea patrimoniului). Ambele direcții nou înființare vor avea câte un post de director.

Direcția generală infrastructură locală se reorganizează la nivel de direcție și va fi redenumită Direcția Tehnică. În cadrul acesteia se va desființa postul de director adjunct, rămânând doar cel de director executiv.

De asemenea se înființează 2 posturi de expert în cadrul Cabinetului preşedintelui consiliului judeţean, începând cu data de 1 ianuarie 2021 (în prezent sunt prevăzute 4 posturi în Cadrul cabinetului), dar și câte două posturi de expert în Cabinete vicepreşedinților consiliului judeţean. Acestea sunt posturi pentru personal contractual.

Toate posturile nou înființate vor fi scoase la concurs. Condiția ca noua organigramă să fie intre în vigoare cu modificările decise de plenul CJD este aprobarea ei de către ANFP.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro