Centură ocolitoare pentru Pucioasa și Fieni. Care va fi traseul

 

Consiliul Județean Dâmbovița a lansat proiectul unui drum de legătură cu DN71 pentru orașele Pucioasa și Fieni. Este vorba de o centură ocolitoare în lungime de  15 km care se desprinde de DN 71 în zona haltei CF  Scarlența din comuna Brănești, cu punct de reintrare în comuna Buciumeni, la ieșire din Fieni. Drumul ocolește localitatea Moțăieni.

Proiectul propus este pentru un drum cu patru benzi de circulație, 17 lucrăŕi de artă (9 pasaje, 7 poduri, 1 punte).

“Orașele și comunele din această zonă au început să fie sufocate de creșterea valorilor de trafic pe Drumul Național DN 71 și nu în ultimul rând, pentru mașinile care străbat județul Dâmbovița dinspre zona montană dinspre Sinaia, spre București. Așa cum spuneam de anul trecut, principala mea misiune, a colegilor mei și a echipei mele este aceea de a dezvolta unitar toate zonele din județul Dâmbovița. Trebuie să fluidizăm circulația în interesul orașelor Pucioasa și Fieni, dar și al locuitorilor din zona periurbană și nu în ultimul rând, al tuturor locuitorilor județului Dâmbovița.

Scoatem traficul greu din afara centrelor civice pentru că oamenii trebuie să fie în siguranță zi de zi, șoferii și nu în ultimul rând populația care trăiește în această zonă. Pe de altă parte, un drum nou în această zonă este semnalul că Județul Dâmbovița începe să implementeze un sistem de drumuri optimizat și la nivel de calitate similar traficului national și European. Pentru această zonă au fost analizate patru variante de drum de ocolire, iar în urma studiului de prefezabilitate care-l avem gata în Consiliul Județean Dâmbovița am ales varianta optima atât din punct de vedere al costurilor, cât și din punct de vedere al cerințeor tehnice.

Acest drum, această centură ocolitoare pentru cele două orașe Pucioasa și Fieni, are o lungime de 15,13 km care se deprinde de DN 71 în apropierea Haltei Scârlența din comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540 000 de mp2. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea de 15,13 km cu excepția porțkunii între km 7 și km 11 care ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în centura ocolitoare fiind DN 71 la ieșirea din orașul Fieni, la intrare în comuna Buciumeni
La capetele traseului sunt prevăzute 2 noduri rutiere cu 4 bretele astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare, însă au fost asigurate și două noduri intermediare. Unul care va face legătura cu drumul communal 136 în Pucioasa și altul care va face legătura cu DN 71 în orașul Fieni.” a declarat Corneliu Ștefan, președintele CJD.

Conform edilului Pucioasei, Constantin Ana, drumul va contribui decisiv la dezvoltarea zonei, mai ales în contextul în care se dorește dezoltarea stațiunii.

Valoarea estimată este de 650 de milioane de lei, din care 6 milioane pentru exproprieri.

Indicatorii tehnico economici ai drumului vor fi supuși aprobării consilierilor județeni în această săptămână.

La evenimentul de prezentare a proiectului au luat parte primarii localităților tranzitate de drum și parlamentarii PSD de Dâmbovița: Carmen Holban, Marian Țachianu și Titus Corlățean.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro