ortooxacell kiss2022.gif Flax

GIMNASTICĂ: Patricia Gheorghe și Sofia Bănescu la primele medalii

 

Clubul Phoenix Gymnastics Târgoviște a participat în colaborare cu CSM Onești la Campionatul Național de Gimnastică Artistică 2021!

În finala pe echipe, la Junioare III, Nivel 1, gimnastele din Târgoviște, Patricia Gheorghe și Sofia Bănescu, au urcat în vârful podiumului, alături de trei colege de la Onești! Pe locul 2 s-a clasat CSS Bârlad, iar pe locul 3 CSA Steaua București.

Sofia Bănescu a prins două finale, la Paralele clasându-se pe locul IV, în timp ce la Bârnă a ieșit vice-campioană a României!

Colaborarea dintre Clubul Phoenix Gymnastics Târgoviște și CSM Onesti datează de 3 ani. Pentru a face performanță, clubul târgoviștean a devenit o divizie a celor de la Onești, sportivele fiind legitimate acolo, pregâtindu-se la Târgoviște, pe aparate și materiale de concurs trimise de la Onești.

Chiar dacă micile gimnaste nu au finanțare și nici condiții potrivite pentru a face performanță, acestea au reușit să aducă primele medalii la Târgoviște, fie și sub numele CSM Onești, antrenoarele Annemarie Duncan și Monica Baciu mizând pe un continuu progres în perioada următoare! Annemarie Duncan este o irlandeză stabilită de mai bine de 10 ani în România, având ca scop principal performanța sportivă! Mai mult de atât, este și voluntar la Crucea Roșie Dâmbovița! Colega sa, Monica Baciu, este fostă sportivă de performanță la clubul Cetate Deva.

„Sala din Târgoviște este cea mai mică și cea mai slab dotată sală din Romania, în acest moment… Sala nu are un sol competițional de 12mx12m, ci unul improvizat de 4mx10m. Fetele de cele mai multe ori fiind nevoite să-și modifice exercițiile la sol, la acomodarea oficială în sala de concurs, cu o zi înainte. La sărituri, în loc de un elan de 25m avem doar 15m. Barele de la Paralele nu sunt reglate la înălțimea competițională, din cauza tavanului sălii, care este prea jos. Ne lipsesc multe dotări necesare pentru a face performanță, în adevăratul sens al cuvântului, în acest sport. Totuși, încercăm să ne descurcăm cu ce avem, abonamentele plătite de părinți reprezentând singura sursă financiară din care putem achiziționa materiale noi. Cele două medalii câștigate weekendul acesta reprezintă primele rezultate pe plan național obținute de micile gimnaste din Târgoviște și dovedesc că în fiecare an crește nivelul și începem să punem Târgoviște pe harta gimnasticii românești! Toate aceste rezultate se realizează cu multă muncă și ore de antrenament în sală, dar si datorită sprijinului părinților, care fac multe sacrificii ca să le aducă pe micile sportive zilnic la sală!” – Annemarie Duncan.

Raisa Nanciu si Natalia Sandu sunt alte sportive de Nivel 2, care au participat la calificările pentru Naționalul din toamnă. În câteva zile vor afla rezultatele.

Felicitări și succes!

BMG

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media