CAST SRL, bună pentru CJD! Dragomirești, în schimb, a respins oferta firmei în baza problemelor de la Centura Municipiului Târgoviște!

Distribuie:

“În legătură cu aprecierile de natură juridică, referitoare la această firmă (n.r. CAST SRL), considerăm că este de competența instanțelor de judecată să analizeze și să dispună măsurile necesare. În privința participării la proceduri de achiziție publică a societăților comerciale, Consiliul Județean Dâmbovița manifestă transparență și respectă dreptul oricărei firme de a depune oferte, în măsura în care sunt întrunite condițiile legale.”Adrian Tutuianu, presedintele CJD, Drept la replică, publicat în Gazeta Dâmboviței, în 10 februarie 2015.

         Într-un articol publicat ieri de Gazeta Dâmboviței semnalam faptul că proiectul cu cea mai mare valoare, atribuit direct de actuala conducere a CJD,  în iulie 2013, este “Lucrări de întreținere pe DJ 714 Glod-Sanatoriul Moroieni, Lungime=5 Km”  către celebra CAST SRL, din Băneşti, Prahova. Sublinierea a fost   datorită faptului că firma CAST este cea care a fost semnat în februarie 2009, proiectul “Lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului de centură a municipiului Târgovişte”, finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR), în 2012 fiind reziliat contractul de execuție de lucrări încheiat cu CAST SRL, din cauza marilor întârzieri care puneau proiectul în pericol. Rezilierea a atras după sine și o corecție financiară de 25%. Adică CAST a lăsat proiectul centurii municipiului Târgoviște la 30%, proiect despre care președintele CJD, Adrian Țuțuianu a tot repetat din cursul anului trecut că este compromis. De unde am considerat curioasă  încrederea acordată de președintele CJD, CAST-ului, pentru o atribuire directă pentru întreținerea unui drum extrem de important care asigură legătura cu zona montană, la o valoare de aproape 2,5 miliarde lei vechi. Într-un drept la replică, președintele a subliniat că legea îi permite atribuirea directă și că nu poate refuza ofertele firmelor, care îndeplinesc condițiile legale. Lucru pe care articolul nostru nu l-a negat, fiind vorba doar despre oportunitatea atribuirii directe către o firmă care a creat probleme în județ.

        Cum președintele vorbește în dreptul la replică despre competența instanțelor și imposibilitatea legală a CJD de a refuza o ofertă, aducem în atenție cazul primăriei Dragomirești, condusă de edilul social democrat Dragoș Vlădulescu (între timp condamnat defintiv prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție la o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu suspendare),  coleg de partid cu Adrian Țuțuianu. Documentele arată că primăria în cauză a respins în cadrul unei proceduri de achiziție publică oferta societății CAST SRL, din Bănești, Prahova, cu câteva zile înainte de atribuirea directă dată de CJD , motivul fiind tocmai cel semnalat și de noi…problema de execuție de la Centura Municipiului Târgoviște.

       Iată firul evenimentelor și documentele doveditoare. Mulțumim jurnalistului Gabriel Bengea pentru sprijinul acordat la documentarea materialului.

          În 19 august 2013, CAST SRL, cu sediul în Bănești Prahova, formula către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor o contestație la decizia UAT Dragomirești, județul Dâmbovița, de a respinge ofertei societății, în procedura de atribuire a contractului “Asfaltare drumuri de interes local în comuna Dragomirești, L3,169km.” UAT Dragomirești a invocat art. 181 din OG nr 34 /2006, privitoare la “Selecţia şi calificarea candidaţilor/ofertanţilor la Atribuirea contractului de achiziţie publică.”  Mai exact art.181, litera c1  prin care Autoritatea contractantă are dreptul de a exclude dintr-o procedură pentru atribuirea contractului de achiziţie publică orice ofertant/candidat care în ultimii 2 ani nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit în mod defectuos obligaţiile contractuale, din motive imputabile ofertantului în cauză, fapt care a produs sau este de natură să producă grave prejudicii beneficiarilor acestuia. UAT Dragomirești, cunoscând situația din municipiu. A cerut în acest sens un document constatator din partea primăriei Târgoviște, în care aceasta a denunțat modul defectuos în care consideră că firma  CAST SRL și-a îndeplinit obligațiile contractuale în contractul pentru centura municipiului Târgoviște. Ca urmare a acestei situații primăria Dragomirești a respins oferta societății (neștiind probabil că CJD acceptase cu câteva luni înainte o atribuire directă către aceeași CAST SRL a unui contract consistent).

 

cast plangere

FOTO – Facsimil din contestația formulată de CAST SRL către CNSC, pag 2 – 3

         CNSC a dat în 30 august 2013 o soluție  prin care respinge contestația CAST SRL, dând astfel dreptate primăriei în cauză și permițând acesteia continuarea procedurii de achiziție publică pentru contractul în cauză.

decizie CNSC 1 decizie CNSC 2        Ca urmare a decizie Consiliului, CAST SRL se adresează instanței, cu plângere, chemând primăria în fața Curții de Apel Ploiești.

plangere cast curte

      La data de 17 octombrie 2013, Curtea de Apel Ploiești, respinge ca nefondată plângerea CAST SRL, dând dreptate definitiv primăriei Dragomirești, în baza documentului costatator emis de primăria municipiului Târgoviște care atestă că firma a avut probleme în ultimii doi ani în privința obligațiilor contractuale.

decizie curte apel 1 decizie curte apel 2

 FOTO – facsimil din decizia Curții de Apel Ploiești, pagina 11dragomiresti

      “În legătură cu aprecierile de natură juridică, referitoare la această firmă (n.r. CAST SRL), considerăm că este de competența instanțelor de judecată să analizeze și să dispună măsurile necesare. În privința participării la proceduri de achiziție publică a societăților comerciale, Consiliul Județean Dâmbovița manifestă transparență și respectă dreptul oricărei firme de a depune oferte, în măsura în care sunt întrunite condițiile legale.” – Adrian Tutuianu, Drept la replică, publicat în Gazeta Dâmboviței, în 10 februarie 2015.

     Ca urmare a celor prezentat mai sus, rezultă că instanța s-a pronunțat într-o situație similară celei semnalate de Gazeta Dâmboviței, iar în ceea ce privește dreptul societăților de a depune oferte, nici UAT Dragomireși  nu a încălcat acest drept ci, după cum arată și instanța, primăria a respectat legea atunci când a respins cererea de ofertă a CAST SRL.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 6 ganduri despre “CAST SRL, bună pentru CJD! Dragomirești, în schimb, a respins oferta firmei în baza problemelor de la Centura Municipiului Târgoviște!

 • 12 februarie 2015 at 20:12
  Permalink

  E realizată lucrarea ? Atunci, cred ca ar fi cazul sa căutati lucruri serioase, ca eu zic ca a facut destule lucruri bune.
  Oricum , sunt convinsă ca sunt si comentarii pozitive, dar doamna redactor șef nu le publica si pe acelea. Publica ce-i convine dumneaei si celor care ii sunt prieteni.
  N-am văzut pana acum sa scrie si lucruri bune.
  “Marii investigatori” trebuie sa vina cu lucruri serioase.
  Eu știu ca sunt mulți care-l urăsc, dar sunt mult mai mulți cei care apreciază munca lui.

  Reply
 • 11 februarie 2015 at 23:29
  Permalink

  DA, Tutuianu se crede geniu si daca il contrazici deja te-ai facut dusmanul lui. Intr-adevar nu e de competenta instantei vi e de competenta DNA si a Parchetului ca si cu alte firme constructoare “prietene” sau a firmei de avocatura “prietena” pe care o impune institutiilor statului astfel ca “sifonarea” banilor publici sa fie cat mai eficienta. Si acum o recomandare: nu va mai lasati intimidati de atacurile si amenintarile lui. Multe din deciziile si hotaririle lui sunt fie ilegale fie la limita legalitatii cu abuzarea unor legi. Tutuiene, azi e presul de la cj ialomita maine poate vei fi tu.

  Reply
  • 12 februarie 2015 at 15:31
   Permalink

   imi poti spune numele firmei de avocatura? Sau alte nume de firme prietene? Caut conexiuni pt o informare exacta asupra neregulilor facute de acesti mafioti!
   Mersi

 • 11 februarie 2015 at 22:42
  Permalink

  Sigur ca Tutuianu respecta ca de obicei numai dreptul firmelor urmarite penal pentru evaziune fiscala, aici, sunt pt dumnealui intrunite conditiile legale: Costin Giani Palada prejudiciu in 2014 de 35 milioane euro!!!
  Vrei sa-l ajuti Tutuianule? De ce dai banii publici unui SRL urmarit penal?
  Sunteti amandoi doi penali!

  Reply
 • 11 februarie 2015 at 17:15
  Permalink

  Tutuianu se crede destept si incearca sa arunce pe piata praf in ochi crezandu-se destept.
  Dl Tutuianu NU MAI MERGE CU PROSTEALA.
  Daca un primar de la tara( fara prea multa carte) a inteles ca o societate cu probleme nu are ce cauta sa lucreze cu bani publici, cum se face ca DR. CONF. TUTUIANU are o alta opinie?!
  RUSINICAAA TUTUIANU !!!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro