Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

Ca orice român, CJD e înglodat în datorii pe la bănci! Vezi pentru ce a fost nevoie de finanţare

Consiliul Judeţean Dâmboviţa are mai multe credite în derulare, unele aflate în perioada de graţie, altele deja intrate în plată. Instituţia a folosit banii împrumutaţi pentru realizarea unor proiecte majore, precum Drumul Nordului, Drumul Sudului, Parcul Priboiu sau Spitalul Judeţean. Majoritatea banilor daţi de bănci au fost, deja, folosiţi pentru proiecte. Iată istoricul creditelor, prezentat astăzi de Leonardo Badea, vicepreşedinte CJD.

 

  1. 2005 – 10, 756 de milioane de euro de la Banca Unicredit. Banii au fost folosiţi pentru Parcul de la Priboiu, Drumul Nordului, Muzeul de Artă şi secţia de Ortopedie a Spitalului judeţean corpurile A şi B.
  2. 2007 –  6, 7 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii. Banii au fost necesari cofinanţarii proiectului ISPA de gestionare a deşeurilor.
  3. 2008 – 12 milioane de euro de la Banca Dexia. Banii au mers la finanţarea proiectului de restaurare a Cetăţii de Scaun, Drumul Nordului, Drumul Sudului, Spitalul Judeţean şi Parcul Priboiu.
  4. 2009 – 4 milioane de lei de la Banca Transilvania, pentru finalizarea Secţiei de Ortopedie a Spitalului Judeţean, corpurile A şi B şi pentru lucrări la podul peste Ialomiţa, la Finta.
  5. 2010 – accesarea unei linii de credit de la BCR, de unde s-a tras suma de 30 de milioane de lei pentru Parcul de la  Moreni, Spitalul Judeţean şi Palatul Brâncovenesc. Din aceeaşi linie s-au tras şi în 2012, 14 milioane pentru aceleaşi obiective.

 

La acestea se va adăuga un împrumut viitor, de 16 milioane de lei, Consiliul Judeţean dându-şi ieri acordul în şedinţa de consiliu pentru contractarea sa. Banii vor merge, 10 milioane, pentru finalizarea obiectivului Drumul Sudului şi 6 milioane pentru lucrări la Spitalul Judeţean.

CJD are de plătit anul acesta suma de 7,137 de milioane de lei, dobânzi şi rate la aceste credite, iar anul viitor o sumă de două ori mai mare. 2013 – 2014 vor fi şi anii de vârf ai gradului de îndatorare a consiliului.

 

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media