Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

Ziua Internaţională a Sărutului! Iată câteva dintre beneficiile acestuia!

Sărutul, unul dintre dintre cele mai frumoase gesturi prin care ne manifestăm dragostea faţă de persoana iubită este sărbătorit mai mult în Marea Britanie, iar de curând a primit şi o zi internaţională. Pe data de 6 iulie, cei îndragostiţi pot celebra Ziua Sărutului. Pe lângă faptul că este o manifestare de afecţiune, sărutul aduce şi alte beneficii organismului nostru: îmbunătăţeşte circulaţia, tratează durerile de cap, previne apariţia cariilor, arde caloriile, creează anticorpi, creşte nivelul hormonal, înfrumuseţează tenul şi ajută la prevenirea îmbătrânirii şi apariţiei ridurilor, în timpul unui sărut fiind antrenaţi 29 de muşchi faciali.

Recorduri şi curiozităţi

Cel mai lung sărut a durat 32 de ore, şapte minute şi 14 secunde. Recordul a fost stabilit pe 13-14 februarie 2009 de doi tineri în oraşul german Hamburg.

Cel mai lung sărut din istoria cinematografiei s-a întâmplat în 1941, protagoniștii fiind Jane Wyman și Regis Tommey şi a durat 3 minute şi 5 secunde.

Printre cele mai celebre săruturi din filme se numără cel din Casablanca, cel din desenul animat The Lady and the Tramp,  sărutul din Love Story, şi cele din filmele Pretty Woman şi Titanic.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media