Barierele sudate de la Dichiu au fost scoase! CJD a deschis drumul

Distribuie:

       Consiliul Județean Dâmbovița a cerut astăzi deschiderea drumului  către munte, pe varianta DJ 713 Dichiu, după ce luni, barierele de acces au fost sudate. Se pare că decizia fusese luată de poliția rutieră pentru că drumul este închis pentru proiectul de construcție al căii rutiere, ce trebuia finalizat în 2013. Firma Constructoare, CAST Băicoi, își bate joc de turiști. Conform legii ea ar fi trebuit să elaboreze un plan de management rutier, adică un program după care se circule mașinile în zonă, pentru că drumul nu poate fi închis circulației permanent, ci doar temporar. Nimeni nu știe, însă, dacă există acest plan de management, el nefiind niciodată făcut public. Aceasta ar fi permis că firma constructoare să țină drumul închis, din punct de vedere legale, din 2010 și până astăzi, când are o întârziere de mai bine de 1 ani și jumătate față de data stabilită prin contrat de finalizare a drumului.

      Spunem închis legal, pentru că practic pe el s-a circulat în toată această perioadă, fiind varianta preferată de turișți, atâta vreme cât pe drumul pe la Sanatoriu noroiul face imposibilă circulația. Fără plan de management și program de circulație, orice șofer care se aventurează pe drumul închis poate rămâne fără permis, iar în caz de accident, singura responsabilitate aparține șoferului și nici o firmă de asigurarea nu-i va plăti daune. Dacă are acest plan, constructorul trebui să-l aducă cât mai curând la cunoștința publicului larg, în beneficiul turiștilor care vor să ajungă în zona montană.

 Drumul asfaltat pe Dichiu DJ713 a fost DESCHIS !  Și va rămâne permanent deschis! Aceasta a fost decizia dlui Adrian Țuțuianu – președintele Consiliului Județean Dâmbovița în urma întâlnirii de astăzi. În spiritul adevărului, am aflat cu toții, că decizia blocării drumului a fost luată de către Poliția județeană fără informarea și aprobarea CJD!  Totul este bine când se termină cu bine! au scris astăzi pe pagina de facebook, reprezentații Hotelului Peștera prezenți la discuții. 

       Lucrarea de pe Dichiu a început în 20 octombrie 2010. DJ 713 – Sinaia (DN71) – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Cabana Babele – este un sector de drum de o deosebită importanţă pentru dezvoltarea turismului montan, investiţia fiind în parteneriat cu judeţul vecin, 6,03 km din acest drum aflându-se pe teritoriul judeţului Prahova şi 9,97 km pe teritoriul judeţului Dâmboviţa. Preţul de execuţie al contractului este de 50.812.753 lei, inclusiv TVA, cu o participare de 31.666.508 lei a CJD şi 19.146.245 lei a CJ Prahova. Termenul de finalizare era 2013.  Lucrarea este executată de o asociere formată din SC Cast SRL din Prahova, SC Trans Bitum SRL, SC Carena SPA Impressa di Constuzioni şi SC Socomiozo Construct SRL, tot din judeţul Prahova. Nu cunoaștem motivele pentru care lucrarea nu este gata.

FOTO: barierele sudate de la Dichiu

CITEȘTE ȘI: BUCEGI: AU FOST SUDATE BARIERELE PE DRUMUL ASFALTAT PE VARIANTA DICHIU!

IMG_1268 IMG_1269  IMG_1271

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro