AITT merge în instanță. Primăria doar a mimat încetarea de comun acord a contractului de gestiune

Societatea de transport AITT a înaintat o plângere prealabilă în contencios administrativ împotriva primăriei Târgoviște în chestiunea înființării noului operator de transport. În ședința din 30 martie s-a luat decizia demarării procedurii de încetăre amiabilă a cotractului de delegare a gestiunii încheiat între Primăria Târgoviște și AITT.

Conform reprezeanților societății, procedura efectivă nu a început nici la acest moment. În schimb, consiliul local a înființat Societatea Servicii Publice Municipale Targoviste, al cărei acționar unic este și care are printre domeniile de activitate și transportul public de călători.

Dl. Primar precizează că noua societate nu vizează doar serviciul de iluminat public ci şi pe cel de transport public local. De asemenea menţionează că este o primă etapă din accesarea unei sume de aproximativ
26 milioane de euro. Dl. Primar susține că s-au purtat discuții referitoare la contractul care există la acest moment pe zona de servicii publice transport, operatorul fiind de acord cu încetarea pe cale amiabilă a contractului existent. Dl. Ana Bogdan, reprezententantul A.I.T.T.,  precizează că înfiinţarea unei noi societăţi de către Consiliul Local duce la  rezilierea contractului de parteneriat dintre Municipiul Târgovişte şi A.I.T.T., decizia de reziliere putând fi unilaterală sau cu acordul părţilor. A.I.T.T. declară că este de acord cu încetarea contractului prin acordul părţilor” se arată în procesul verbal al ședinței CLM din 30 martie 2018.

AITT era de acord, la momentul înființării noii societăți (30 martie), cu încetare contractului, punând următoarele condiții: menținerea în parte a contratului de cesiune, în ceea ce privește clădirile care au fost cumpărate de AITT la licitație, plata facturilor restante în termen de 90 de zile, preluarea de către noua societate a personalului, plus pata unor despăgubiri pentru încetare înainte de teremen a contractului, despăgubiri ce urmau a fi stabilite de un expert internațional.

Petru că primăria Târgoviște nu a demarat nici o procedură pentru încetarea contractului, societatea cere revocarea hotărârilor de consiliul local privind înființarea societății, contractul de delegare a gestiunii față de aceasta, studiul de oportunitate privin dezvoltarea serviciului de trasport.  Până la primirea acordului de principiu pentru încetarea contractului cu AITT, reprezentanții mucipalității au declarat că refuzul societății va genera pierderea unui proiect european în valoare de 26 de milioane de euro. Ulterior obținerii acordului de principiul, demersurile au fost abondonate .

 

 

Centru Medical Valeriana
Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “AITT merge în instanță. Primăria doar a mimat încetarea de comun acord a contractului de gestiune

  • 17 iunie 2018 at 19:42
    Permalink

    ce bine imi pare ca va trage teapa! omorati-va intre voi acuma! v-ati batut joc de noi! nu respectati nici un program, nu respectati clientii, aveti numai jeguri de masini care nu respecta nici o norma ! va bateti joc de noi ingramadindu-ne in cutiute la ore de varf!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro