Administrația locală din Aninoasa, proiecte ambițioase pentru 2015

 

Primarul din Aninoasa, Constantin Maricescu, a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, lista principalelor obiective ale administrației locale pentru următoarea perioadă și se pare că lista este una bogată, iar edilul optimist că vor fi duse la bun sfârșit.

Astfel, în câteva luni, în satul Viforâta va fi finalizat un nou ANL, în cartierul ANL-urilor deja existente, proiect despre care edilul spune că era așteptat de ceva timp.

De asemenea, pe GAL, măsura 322, vor începe lucrări de asfaltare, șanțuri pluviale pe o distanță de 3 kilometri, iar iluminatul public stradal va fi eficientizat prin înlocuirea actualelor becuri, cu lămpi cu leduri, extinderea rețelei de canalizare prin POS Mediu, pe 3,7 kilometri, în satele Aninoasa și Viforâta. Se dorește introducerea rețelei de canalizare și în satul Săteni, unde se pare că nu există nici un metru de canalizare, așa cum spune Maricescu, motiv pentru care deja a fost întocmit un studiu de fezabilitate. Pentru acest proiect se așteaptă, însă, publicarea ghidului de finanțare pe AFIR, pentru a aplica pentru bani europeni, iar edilul speră ca anul viitor să fie introdusă canalizarea și pe cei 6,5 kilometri lungime ai satului Săteni.

Un alt studiu de fezabilitate a fost întocmit pe DN 71, pentru reabilitarea zonei de siguranță, adică șanțuri pluviale, pistă de biciclete și alei pietonale, în intravilanul localității, proiect pentru care administrația s-a adresat Ministerului Dezvoltării, cu o solicitare prin CJD, suma necesară fiind de 600.000 euro.

 Maricescu a menționat și reparațiile realizate la Mănăstirea Viforâta, un simbol al localității și al județului:

maricescuChiar la Sfânta Mănăstire Viforâta am reparat, am construit, am întreţinut şi construim în continuare. Am făcut un grup sanitar, pe care Maica Macaria de la mănăstire, prin vizitatorii pe care i-a avut, pentru problemele pe care le aveau acolo, ne-a felicitat şi ne-a mulţumit că ne-am implicat şi ne implicăm în continuare” .

Pentru Mănăstirea Viforâta, de altfel, edilul din Aninoasa spune că a fost aprobat un proiect de reabilitare în 2010, în colaborare cu CJD dar, din cauza lipsei finanţării, a fost reportat, iar acum, prin finanţare pe POR, administraţia locală intenţionează să aplice pentru finanţare.

Şi pentru Mănăstirea Dealu a fost depus un proiect la Ministerul Dezvoltării.

Ediul din Aninoasa a ținut să reamintească și realizări din anul 2014. Printre acestea, modernizarea a patru străzi, adică 2,4 kilometri, realizați prin GAL, realizarea Centrului de Informare Turistică, tot pe GAL, continuarea construirii de șanțuri din beton, în zonele vulnerabile în fața inundațiilor, reabilitarea Fântânei Păcii, ce datează din anul 1654, construirea a câte un parc modern de joacă în fiecare sat din Aninoasa.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “Administrația locală din Aninoasa, proiecte ambițioase pentru 2015

 • 20 mai 2015 at 14:38
  Permalink

  despre proiectul de furt de gazolina din conducte ce spune? Dar despre cat a furat pana acuma? Dar de faptul ca a lasat zeci de localnici fara pamanturile lor?

  Reply
 • 18 aprilie 2015 at 9:38
  Permalink

  Cu parere de rau, peste cateva luni, mecanicul de la sevice ACR Maricescu va completa lista rusinii psd alaturi de Stan de la alimentara si Dumitru de la paduri, penalii penalilor, mai ales ca primarul de la Aninoasa stie cum e la bulau, noroc cu Zepisi, seful politiei!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro