Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021

A fost semnat contractul pentru SF-ul drumului Expres București-Târgoviște

Prin elaborarea studiilor se va realiza conectarea cu sectorul de Autostradă de Centură a Municipiului București Nord și cu Drumul expres Găești – Târgoviște – Ploiești, asigurând conectivitatea Municipiului Târgoviște la rețeaua principală de transport.

Joi, 25.11.2021, C.N.A.I.R. S.A. a semnat contractul pentru Elaborarea Studiului de Prefezabilitate și a Studiului de Fezabilitate pentru ”Drum Expres București-Târgoviște” cu ofertantul declarat câștigător, TPF INGINERIE S.R.L. Valoarea contractului este de 11.515.926,40 lei fără TVA, bani din fonduri europene.

Proiectul promovat de mine încă de anul trecut, Drumul Expres București-Târgoviște, a intrat în faza studiilor de prefezabilitate și fezabilitate.
Astăzi, a fost desemnat câștigătorul care va elabora cele două studii în urma cărora se vor găsi cele mai bune soluții pentru a lega acest Drum Expres de Autostrada de Centură a Municipiului București Nord, dar și de Drumul Expres Găești-Târgoviște-Ploiești.
Un alt câștig foarte important este și faptul că, prin construirea Drumului Expres București-Târgoviște, Municipiul Târgoviște va avea acces la principala rețea de transport națională.” a scris pe pagina sa de facebook, președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Conform C.N.A.I.R. S.A. durata contractului este de 25 luni de la data de începere a contractului, din care: 2 luni: Studiu de Prefezabilitate și 23 luni: Studiu de Fezabilitate (18 luni), Asistență tehnică acordată Beneficiarului pentru susținerea aplicației de finanțare și Asistență tehnică acordată Beneficiarului pentru procedura de atribuire a Proiectării și Execuției Lucrărilor (4 luni), Raport financiar final (1 lună).

Șapte firme depuseseră oferte pentru pentru elaborarea studiilor de traseu și soluțiilor tehnice (SPF+SF) ale noului drum București-Târgoviște. Conform fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, drumul va fi prevăzut cu patru benzi de circulație, separator de sens, fără intersecții la nivel și nu va traversa localități sau zone construite.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media