46,49% prezenţă la vot la în Dâmboviţa, la închiderea urnelor

UPDATE ora 22:30

La închiderea secdiilor de vot, procentul de prezenţă la vot, a fost în judeţul nostru de 46,49%, plasând judeţul pe locul 9 la nivel naţional. Alegătorii din zonele rurale au fost mai conştiincioşi, ieşind la vot în proporţie de 46,99% (locul 9 la nivel naţional). În urban, procentul de vot a fost de 45, 48% (locul 5 la nivel naţional).

 

UPDATE 17:00

În prezent în judeţul Dâmboviţa au mai rămas 14 localităţi fără curent electric. Reprezentanţii Renel au spus că să se rezolve situaţia în timp scurt în următoarele zone: Pietroşiţa(3 secţii), Voinesti (5 secţii), Geangoieşti (1 secţie), Văcăreşti( 2 secţii).

De asemenea sunt echipe în teren şi în alte zone dar nu se ştie cu exactitate când se vor remedia situaţiile: BuciumenI(3 secţii),Moroieni( 5 secţii), Văleni Dâmboviţa (3 secţii), Puchieni (2 secţii), Malu cu flori (2 secţii), Cândeşti Deal (2 secţii), Malurile(Pucioasa- 1 secţie), Dealul Frumos( 1 secţie),Vulcana Băi (2 secţii) şi Bezdead(3 secţii).

Prefectura a trimis  lanterne felinare şi lămpi la Pietrari, Bărbuleţu, Puchieni şi Văleni Dâmboviţa.Reprezentanţii spun că  în funcţie  de solicitările pe care le vor mai primi sunt pregătiţi să mai trimită astfel de dispozitive de iluminat. Tot Prefectura mai are 7 generatoare care pot fi puse la dispoziţia secţiilor care nu beneficiază de curent electric. De asemenea, Crucea Roşie Dâmboviţa pune la dispoziţie, în caz de solicitare, alte 2 generatoare.  

UPDATE ora 15:30

La ora 14:00, în judeţul Dâmboviţa prezenţa la vot era de 23,20%. Din păcate, 28 de secţii din 19 localităţi din nordul judeţului, sunt în continuare nealimenante cu energie electrică. “Au fost mobilizate şi se aflâ în teren un număr de 28 formaţii de lucru pentru identificarea şi remedierea avariilor (cu personal al S.D.E.E.Târgovişte, A.I.S.E. Târgovişte şi al altor patru firme de profil din judeţul Dâmboviţa). Se lucrează în condiţii deosebit de grele care nu permit lucrul la înălţime. Acordăm prioritate spitalelor, câminelor de copii, căminelor de bătrâni, secţiilor de votare; comunicăm permanent cu autorităţle administraţiilor locale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi cu toate forţele implicate în remedierea cât mai rapidă a situaţiei.

Condiţiile meteorologice se menţin nefavorabile, evenimentele în instalaţiile electrice sunt dinamice; preluăm telefonic informaţii privind deranjamentele  la numerele de apel 0245929, respectiv 0800150045.

Rugăm toţi cetăţenii să nu atingă conductoarele electrice, să nu intervină în instalaţiile electrice pentru a nu se produce eventuale accidente prin electrocutare.”  Atransmis printr-un comunicat de presă Daniela Crintea, purtător de cuvânt Electrica Târgovişte.

 

ora 12:00

În 18 localităţi din nordul Dâmboviţei scrutinul electoral se desfăşoară în beznă. Datorită vântului puternic reţelele de alimentare cu energie electrică au fost avariate. Au căzut patru linii medii şi 11 de joasă tensiune. Probleme sunt în localităţile Bezdead, Moroieni, Runcu, Buciumeni, Vulcana Băi, Moţăieni, Moreni, Dărmăneşti, Fieni, Costeşti”, a declarat preşedintele BEJ Dâmboviţa, Elena Ilie.  Prefectura şi Biroul Electoral Judeţean au luat măsura dotării acestora cu lanterne, lămpi şi felinare.

Pe lângă beznă, nordul se confruntă şi cu problema drumurilor impracticabile. Unele secţii au fost deschise cu câteva ore întârziere pentru că membrii nu au putut ajunge la timp. ”A trebuit să apelăm la Armată. La secţia 169 Valea Mare, comuna Cândeşti, am fost informaţi că s-a ajuns în secţie, după circa trei ore întârziere. Ţinem legătura cu primarii, cu preşedinţii secţiilor de votare pentru a rezolva toate problemele”, a declarat preşedintele BEJ Dâmboviţa, Elena Ilie. Probleme la deschiderea secţiilor de votare au fost, în Dâmboviţa, în trei cazuri. Procesul de votare a început cu întârziere la o secţie de votare din Muscel, comuna Moroieni, şi la două secţii din Cândeşti pentru că preşedinţii de secţii nu au putut ajunge din cauza zăpezii căzute în cursul nopţii şi dimineţii. Stratul de zăpadă atinge în aceste zone 40 de centimetri, dar vântul o viscoleşte, iar drumurile sunt greu practicabile.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro