1000 de târgovișteni mor anual! Primăria va amenaja un nou cimitir

Distribuie:

      Consiliul Local al municipiului Târgoviște a decis, vineri, înființarea unui nou cimitir în zona industrială a municipiului, pe un teren al primăriei aflat lângă Oțelionx. În raportul de specialitate al hotărârii se arată că târgoviștenii mor pe capete, în jur de 1000 de persoane pe an, iar actualele locuri de odihnă veșnică sunt supraaglomerate. Noul cimitir va avea 11000 de locuri de veci, pe 5,45 de hectare.

     Terenul pe care se va amenaja cimitirul a mai fost în atenția consiliului local. În urmă cu câțiva ani se vorbea de amenajarea acolo a unor sere a căror existență urma să salveze fosta Termica Târgoviște și să creeze câteva zeci de locuri de muncă. Acum vom avea 11 000 de locuri, dar nu de muncă, ci de veci!

Distribuie:

: 2 ganduri despre “1000 de târgovișteni mor anual! Primăria va amenaja un nou cimitir

 • 8 februarie 2015 at 15:56
  Permalink

  pai in urbea asta, de ani de zile, primarii, consilierii, militienii, turnatorii, securistii in posturi de prefect, sefi de judet, directori, etc, pusi de catre partide, dispretuiesc si lege, si oameni, fura si batjocoresc orice doar pt a se imbuiba la nesfarsit. Cum se face, ca DNA mereu ocoleste orasul asta, dar si cand or intra sa vezi jale, multi vor fi la caragiale.

  Reply
 • 2 februarie 2015 at 20:15
  Permalink

  14 din cei 21 de consilieri municipali au aprobat HCL prin care se hotaraste amplasarea unui cimitir pe o patre din terenul detinut de UAT in vecinatatea zonei industriale sud. Au facut-o in dispretul unor argumente tehnice. PUG-ul Targovistei in derulare cu finalizare in acest an era in masura sa sustina tehnic si urbanistic o astfel de investitie,In acelas timp pentru o investitie de importanta sociala deosebita trebuia “masurat de 10 ori si taiat odata “. Dar metoda pompieristica de a decinde ne caracterizeaza. Hotaram fara un studiu de impact, in pofida distantei mari fata de localitate si a existentei pe aceeasi directie dar cu un km. mai aproape de Targoviste a cimitirului Central, fara a se tine cont de blocarea posibilitatilor de dezvoltare a unitatilor industriale invecinate si fara a fi ingrijorjati nici macar de argumentul dat de initiator, ca in zona este un pachet de linii de inalta tensiune fascicolul de LEA 220 care au culoar de protectie de 55 de metri la fiecare cablu in care nu se va putea construi legal nimic. Zona aceasta de 25 de ha apartinand Targovistei trebuia studiata la faza de Plan Urbanistic Zonal In loc sa ne preocupe sa realizam un parc Industrial cu creere de locuri de munca in zona de sud a municipiului cum au promis toti politicienii in campanie, ne grabim sa asiguram locuri de veci pentru zeci de generatii. Asta este grija politicienilor. Nu cum sa traim mai bine ci cum sa ne ingroape mai repede ( evident pe banii nostri) pentru ca pensionarii devin o povara pe care bugetul nu mai e in stare sa o suporte.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro