Ionuț Săvoiu, reconfirmat vicelider al deputaților PSD

Deputatul de Titu, Ionuț Săvoiu, a fost reales de către colegii săi de partid vicelider al grupului PSD din Camera Deputaților pentru actuala sesiune parlamentară. Săvoiu este vicelider pentru regiunea Sud Muntenia. Deputatul de Titu este unul dintre cei mai activi parlamentari de Dâmbovița. A avut 24 de luări de cuvânt în 19 ședințe, 23 de declarașii politice, 25 de propuneri legislative și 14 întrebări și interpelări.

“În aceastǎ sesiune şi în tot cursul anului 2015 în ansamblu, parlamentarii PSD sunt pregǎtiţi pentru o activitate intensǎ atât în plenul Parlamentului, cât şi în Comisii. Este de datoria noastrǎ sǎ eficentizǎm şi sǎ structurǎm mai  bine activitatea parlamentarǎ pe perioada celor 4 zile ale sǎptǎmânii dedicate activitǎţii legislativului la Bucureşti.

Existǎ foarte multe prioritǎţi legislative cu impact asupra vieţii societǎţii româneşti, printre care aş enumera: modificarea Codului electoral, a Legii finanţǎrii activitǎţii politice, noul Codul fiscal, Legea redevenţelor şi minelor, revizuirea Constituţiei, modificarea Regulamentelor celor douǎ Camere şi Codul de conduitǎ al parlamentarilor.

Este nevoie de recredibilizarea Parlamentului, instituţie fundamentalǎ a democraţiei româneşti, a apropierii acestei instituţii de cetǎţeni, precum şi o mai mare transparenţǎ a activitǎţii parlamentare pentru a întruni aprecierea acestora.” a transmis Săvoiu într-un comunicat de presă.

Conform regulamentului de organizare a Camerei Deputaților, liderii de grup alături de vicelideri au următoarele atribuții:

  • fac propuneri pentru componenţa Comisiei de validare a mandatelor de deputat;
  • propun candidaţi pentru alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor şi pentru alegerea membrilor Biroului permanent, în limita locurilor ce le revin;
  • prezintă opţiunea deputaţilor din respectivul grup pentru a face parte din comisiile permanente, avansează propuneri pentru funcţiile din birourile acestora şi desemnează deputaţii care vor face parte din alte comisii ale Camerei Deputaţilor, cu respectarea configuraţiei politice a Camerei Deputaţilor.
  • pot cere revocarea membrilor Biroului permanent sau a membrilor birourilor comisiilor permanente, propuşi de grupul respectiv;
  • participă la stabilirea ordinii de zi şi pot cere modificarea ordinii de zi a şedinţelor în plen ale Camerei Deputaţilor;
  • pot prezenta amendamente şi pot cere încheierea dezbaterii asupra unei probleme puse în discuţia Camerei Deputaţilor;
  • pot solicita verificarea întrunirii cvorumului în cursul şedinţelor în plen;

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro