Vrei un an nou bogat şi prosper? Iată ce trebuie să faci în noaptea de Revelion

Noaptea dintre ani este un moment potrivit pentru a ne canaliza întreaga energie pe visele şi dorinţele pe care vrem să le împlinim, de aceea ea este  marcată de o serie de practici şi credinţe pe care mulţi le respectă cu sfinţenie. Unele supersitiţii au legătură cu activităţile zilnice de pe parcursul anului următor, altele – cu alungarea aşa ziselor spirite malefice sau cu atragerea norocului.

Înainte de toate trebuie să păşim în noul an, în curăţenie deplină. În ajun, nu trebuie să maturăm în casă şi nici să coasem sau să croşetăm pentru că se alungă prosperitatea. Totodată, nu trebuie sa aruncăm nimic în prima zi din noul an, nici măcar gunoiul. Până la finalul anului trebuie să ne achităm toate datoriile pentru a avea un an lipsit de împrumuturi şi datorii. O superstitie derivată din cea anterioară spune să nu dai bani pe 31 decembrie sau pe 1 ianuarie, altfel vei avea probleme financiare. La miezul nopţii trebuie să avem în buzunar bani care să aibă înscrisă cifra 5, indiferent dacă este vorba de o bancnotă sau o monedă.În această noapte nu trebuie să lipsească din casele fiecăruia o crenguţă de vâsc şi nici de pe mese boabele de struguri pe care le mâncăm în ultimele 12 secunde din an punându-ne dorinţe,  peştele pe care trebuie să îl gustăm pentru că aşa vom aluneca printre probleme la fel ca peştele prin apă  şi paharul cu vin care trebuie să fie întotdeauna plin. 

 În anumite zone, tradiţia noastră spune că pe 1 ianuarie trebuie să ai haine noi, iar în noaptea dintre ani este bine să porţi un accesoriu roşu, culoarea simbolizând bucuria şi norocul de care vei avea parte anul următor.La cumpăna dintre ani o altă superstiţie spune că trebuie să fie deschise toate ferestrele şi uşile pentru a primi norocul în casă. De asemenea, Se spune că prima persoană care îţi intră în casă după miezul nopţii va influenţa ceea ce ţi se întamplă în noul an. Pentru o femeie, ideal ar fi să intre un barbat înalt, brunet ( blonzii şi roscaţii sunt aducători de ghinion, iar femeile de asemenea).

Sărutul de la miezul nopţii marchează nu numai sentimentele care ne leagă de persoanele respective, ci şi modul în care vor evolua relaţiile noastre cu oamenii în cauză în timpul anului care tocmai incepe. Cu alte cuvinte, este de dorit ca la cumpăna dintre ani, persoana iubită să fie lângă tine. Tot acum trebuie să îţi pui o dorinţă. Dar şi spectacolul de artificii de la miezul nopţii are o semnificaţie în tradiţia românească. Se spune că spiritele malefice se tem de zgomot şi de lumina puternică. De aici derivă şi obiceiul de a organiza jocuri de artificii şi de a face zgomot. Tot pentru a alunga spiritele rele, copiii pleacă cu Sorcova, iar Pluguşorul anunţă reînceperea anului.Pentru a nu atrage ghinionul nu trebuie să agăţi în cui calendarul pe noul an înainte de ora zero.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro