Vicepreședintele PSD Dâmboviţa, Ionuţ Săvoiu: Sunt şi vesti bune în economia românescă

 „Într-un moment în care opinia publică dâmbovițeană este focalizată pe temele centrale ale zilei (proiectul exploatării aurifere de la Roșia Montană și scandalul din PDL Dâmbovița unde se conturează o conducere bicefalizată de președintele demis Florin Popescu, aproape că au trecut neobservate datele pozitive comunicate în 4 septembrie 2013 de către Institutul Național de Statistică. La o citire atentă a acestor cifre se constată că toate creșterile înregistrate nu sunt rodul exclusiv al unui an agricol bun, așa cum încearcă să acrediteze ideea corul răgușit al Opoziției conduse de Traian Băsescu”, a declarat Vicepreședintele PSD Dâmbovița, Deputatul Ionuț Săvoiu.

Parlamentarul social-democrat a oferit o serie de cifre elocvente, purtând autoritatea Institutului Național de Statistică, cifre care vin să confirme eforturile Executivului condus de Victor Ponta:

„Comunicatul INS precizează că în trimestrul II 2013 Produsul Intern Brut a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,5% comparativ cu trimestrul I 2013 (date ajustate sezonier). Faţă de acelaşi trimestru din anul 2012, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 1,5% pe seria brută şi cu 1,4% pe seria ajustată sezonier.

Cea mai importantǎ contribuţie la creşterea PIB în semestrul I 2013, comparativ cu semestrul I 2012, a avut-o industria (+1,1%), cu o pondere de 30,3% la formarea PIB şi al cărei volum de activitate s-a majorat cu 3,9%.

O altă evoluție semnificativ pozitivă comunicată de INS se referă la evoluția exporturilor care au atins în luna iulie 2013 un nivel record de 4,5 miliarde euro. Comparația cu iulie 2012 oferă imaginea reală a acestui progres: +11,4%. Mai mult, deficitul balanței comerciale s-a situat la numai 574 milioane euro față de 867,7 milioane în iulie 2012”, arată Ionuț Săvoiu.

„Așadar, primul semestru indică o creștere a PIB mai mare decât cea estimată, confirmând astfel, revizuirea în sens pozitiv a prognozelor de creștere economică emise de BNR și FMI, iar exporturile au atins un nivel record, România ajungând să exporte într-o lună cât exporta într-un an pe vremea lui Ceaușescu. Care sunt coordonatele ce au făct posibilă această situație: creșterea competitivității pe piețele externe, contribuția pozitivă a capitalului străin, stimulente acordate exportatorilor prin politici publice”, a mai precizat deputatul dâmbovițean.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 3 ganduri despre “Vicepreședintele PSD Dâmboviţa, Ionuţ Săvoiu: Sunt şi vesti bune în economia românescă

 • 26 septembrie 2013 at 20:56
  Permalink

  FARA CENZURA DOMNILOR ZIARISTI/JURNALISTI,NU TRAIM IN FOSTA EPOCA DE AUR,APROPO DE RMGC,CARE IN PREZENT NE-O FURA!!!

  Reply
 • 26 septembrie 2013 at 20:53
  Permalink

  VORBE!!! Ca pe vremea comunistilor,cand se raporta productia agricola la hectar,totdeauna se depasea,dar populatia era disperata de foame,lipsuri,nevoi,insa avea o demnitate care in ziua de azi ne lipseste pentru ca ne-a fost furata de oameni ca acestia,care fug de raspundere in parlament si unde cauta averi ce in viata simpla nu le gasesc…e mai usor sa furi decat sa muncesti si asta o stiu cel mai bine parlamentarii….din pacate insa multi scapa de justitie…dar nu se stie cand le va veni timpul,vezi Visinescu,vezi Voiculescu,vezi Nastase,si lista continua…spre usurarea poporului,inrobit de taxe mai rau decat pe vremea turcilor!
  Ce mai om ne spune noua cat am progresat de cand a venit USL-ul la putere! De ce domnule Savoiu,pe vremea colegului si prietenului tau Popescu nu era bine,pentru tine ma refer??

  Reply
 • 17 septembrie 2013 at 20:15
  Permalink

  Draga domnule, ne intoxici cu cifre pompoase,dar fara niciun folos asupra populatiei careia i-ati promis anul trecut, la alegeri, locuri de munca,taxe mai mici,un trai mai bun;ce ati realizat din toate astea?VORBE GOALE SI CIFRE,MANANCA CINEVA CIFRE??Cred ca afacerile dvs de cand sunteti deputat merg mai bine,departe de mine gandul ca in vremea PDL nu v-au mers,bazate pe concret,nu pe cifre scoase dintrun sertat al vreunui functionar public platit si angrenat politic sa dea macar in cifre bine…Imi aduce aminte textul dvs de EPOCA DE AUR,cand tatuca Ceausescu,nu Iliescu,Iliescu e fecioru’,tinea cuvantari similare pentru ridicarea populatiei in picioare si starnirea unor aplauze infernala.Iata,nu s-a intamplat asa ceva,chiar daca s-a incercat un PLAGIAT al cuvantarilor mult iubitului secretar general al PCR.Lumea este insa SATULA de dvs,de politicieni care fura,corupti,si care intoxica scena vietii noastre cu minciuni. Ati ajuns sa va certati,fara perdea,pe OS, pentru simplul motiv ca nu va pasa de oameni,decat de voi.dar,aveti grija,noua ne pasa,si vom iesi cu totii in strada,cat de curand. Este vreun loc pe distinsul premier nepupat de dumneata?, e o intrebare ce ma roade de cateva zile…..

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro