Un TIR, plin cu gunoi din alt județ, încerca să descarce în groapa Titu

Se pare că operatorul gropilor de gunoi ar accepta în continuare gunoi provenit din alte județe. “În cadrul unei acțiuni efectuate de către Poliția Locală Titu, în data de 04.06.2021,ora 04:20, a fost depistat un autocamion TIR plin cu gunoaie menajere, acesta fiind oprit la intrarea de la Groapa de Gunoi Titu, deșeurile fiind aduse din afara județului Dâmbovița.

Deși amplasarea ei nu este în interesul comunității locale, rampa de depozitare deșeuri menajere de la Titu, este destinată doar pentru colectarea deșeurilor din județ.” a anunțat primăria Titu.

În cursul anului trecut, în urma unor verificări făcute de ADI Salubritate pe baza unor sesizări legate de prezența unor mașini ale unui alt operator – Urban București, ADI a ajuns la concluzia că EUROGAS PRESCOM a permis intrarea în cele două gropi a unei cantități de 1000 de tone de deșeuri: 502 tone la Aninoasa și 500 tone la Titu, aduse de BRAI-CATA, începând cu luna august, în baza unui contract între cei doi operatori. Nu s-a putut, însă, proba cu certitudine de unde provin gunoaiele și nici natura lor. Conform contractului menționat, EUROGAS PRESCOM are dreptul legal de a obține venituri din operarea gropii, putând permite depozitarea altor deșeuri decât cele municipale  (sau periculoase, care intră sub incidența altor reglementări). Pot duce deșeuri de la societăți comerciale sau deșeuri verzi, Direcția de specialitate a primăriei Târgoviște, IGO Găești sau orice alta societate pentru care se solicita înregistrarea  în lista anexă la contract și îndeplinește condițiile legale. Însă, singurul operator autorizat pentru colectarea de deșeuri municipale generate de populație și instituții publice este SUPERCOM. Pentru nerespectarea acestor prevederi, operatorul a fost amendat de către CJD.

Luna trecută, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Management Integrat al Deșeurilor în Județul Dâmbovița” a decis, la propunerea președintelui CJD, Corneliu Ștefan, cu majoritatea voturilor reprezentanților UAT-urilor componente, demararea procedurilor de reziliere a contractului societății EUROGAS PRESCOM care operează servicii în cele două gropi de gunoi ale județului (Aninoasa și Titu). Contractul privind delegarea prin concesiune a gestiunii serviciilor de depozitare, tratare și valorificare a deșeurilor municipale nepericuloase din județ a fost încheiat în anul 2010 pentru 15 ani.

Conform informațiilor noastre printre motivele solicitării rezilierii se numără neatingerea țintelor asumate prin contract, privitoare la compostarea de deșeuri verzi și producerea de compost, lipsa unui program de dezvoltare a depozitelor, dar și altele.

……………………..

 

 

Crina Zamfirescu, redactor șef

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro