Udrea, scor foarte bun în comuna natală a președintelui Țuțuianu

sursa foto: Facebook

Elena Udrea, deși „bună pentru România”, nu a reușit să fie la fel de bună și pentru electoratul dâmbovițean. Udrea s-a clasat după numărătoarea voturilor pe locul trei în primul tur al alegerilor prezidențiale, la distanță mare de primii competitori, obținând 12.768 de voturi, reprezentând un procent de 5,42. Scorul nu este unul de „rupt gura” târgului, în condițiile în care DD a luat de la dâmbovițeni 11.768 de voturi, și chiar Vadim, al cărui partid a fost atât de lipsit de resurse încât nu și-a permis nici măcar un afiș cu tribunul, a convins 10.497 de votanți.  Dar matematic rezultă că PMP și Elena Udrea sunt pe locul III în județul Dâmbovița.

Interesant este și unde a  obținut Udrea voturile care cumulate să-i asigure acest loc, într-cât există diferențe majore între scorurile obținute de PMP în cele 89 de localități ale județului.

Să începem cu Bărbulețu, unde candidatul Elena Udrea are un scor de 10,11 procente cel mai mare din județ. Cum în cazul PMP nu  se poate vorbi de structuri teritoriale, așa cu recunosc de altfel și liderii județeni ai partidului, sorul candidatului, a fost negociat, așa cum spun sursele noastre în fostele sau actualele organizații PDL. La Bărbulețu, primarul Alexe Marian este fost pesedist, fost pedelist, actual proaspăt pesedist (din nou). Omul și-a făcut treaba și pentru PSD, obținând pentru Victor Ponta peste 55 % și pentru Johannis, care a luat la Bărbulețu un pic peste scorul județean și evident și pentru Udrea. Acum rămâne de văzut unde se vor duce cele 10 procente în turul II al alegerilor.

La Malu cu Flori, comuna natală a președintelui CJD Adrian Țuțuianu, candidatul Udrea a făcut iarăși  figură bună: 9,29%. Primarul localității este fix în situația celui de mai sus: pesedist, convertit de Florin Popescu la PDL, reconvertit de Adrian Țuțuianu la PSD.  Acum departe de noi gândul că președintele PSD Dâmbovița are vreo implicare, dar se pare că primarul a rămas cu o slăbiciune pentru Udrea, că ii semna în urmă cu ceva ani un proiect inutil și scump de construire în localitate a unui centru de informare turistică. Centrul este finalizat, cu panglica tăiată, are angajați, dar nu a informat nici un turist în cele câteva luni de funcționare. De ce? Simplu! Nu s-a rătăcit nimeni prin partea locului, Malu cu Flori fiind departe de ceea ce se poate considera destinație turistică. Pricopie, edilul din Malu și-a făcut datoria și față de partidul care l-a reprimit, obținând pentru Ponta 57,58%. Din ceea ce știm noi, pentru turul doi, liniștit trebuie adunate procentele lui Ponta cu cele ale lui Udrea, pentru a obține o estimare asupra rezultatului candidatului PSD – UNPR – PC.

La Moroeni, Udrea a fost votată de 9,06 % din electorat. Pentru cine nu știe ce-i cu localitatea Moroeni, este aceea pe teritoriul căreia se află parte dâmbovițeană a Bucegilor (SIC!). Deci,  în consecință localitatea cu cea mai mare miză teritorială. În 2012, oamenii au decis ca la Moroeni să instaleze un primar tânăr din partea PSD: Laurențiu Moraru. Sursele noastre spun că interesele complexe teritoriale din zonă, o oarecare incapacitate a primarului de a fi lider local cumulat o nemulțumire a acestuia  au făcut ca la Moroieni, candidatul Ponta să ia doar 45,94, situându-se în coada clasamentului primarilor PSD. Johannis a obținut 27,25 și Udrea 9,06%.

La Valea Lungă, șefa PMP s-a ales cu 8,98 de procente. Un scor excelent l-am numi.  Primarul Brânduș, tocmai a prăsit PDL, partid cu care obținu-se două mandate și s-a alăturat PSD. Edilul nu a fost niciodată fanul actualei conduceri a PDL, având o relație foarte bună cu fostul președinte Florin Popescu. Brânduș i-a gratulat, însă, și pe noii șefi cu 52,81 %, sursele noastre precizând că acest procent va crește semnificativ în 16 noiembrie.

Bezdead-ul nu s-a lăsat mai prejos: 7,41 pentru Udrea. Aici este vorba însă de o situație de compromis, primărița Teodora Anghelescu trăgând din greu pentru Johannis, cu un scor final peste media națională  a partidului: de 34,43 %. Ar mai fi localități ca Răzvad (7,73), unde liderul PDL a recunoscut și la partid că are ceva și pentru doamna, Fieni (7,24), primarul PDL fiind singurul care se declarase public la europarlamentare ca susține PMP, Târgoviște (8,29), unde Udrea a beneficat de sprijin din partea unor lideri ACL locali, cu funcții administrative.

Cu alte cuvinte, PMP și Udrea ar avea, teoretic, pe ce să construiască, la Dâmbovița, pentru localele din 2016. Practic vom mai vedea cum vor evolua lucrurile după 16 noiembrie…

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 5 ganduri despre “Udrea, scor foarte bun în comuna natală a președintelui Țuțuianu

 • 6 noiembrie 2014 at 1:37
  Permalink

  Hahahaha. Ce bine le sta!!!! E mai buna ca Oana Vladuca, amanta lui Tutuianu.

  Reply
 • 5 noiembrie 2014 at 15:59
  Permalink

  TUTUIANU a făcut blat cu UDREA, poate poate….ca noi știm ca lui ii place…. 😀

  Reply
  • 5 noiembrie 2014 at 18:34
   Permalink

   Priviți două curve politice, două personaje care au stresat bătrânii și tinerii cu minciunile lor! Toată lumea îl crede pe Țuțuianu mare afemeiat, pe la Târgoviște, pe la Moreni, iată acum pe la Pleșcoi…dar vă spun că nimic nu este adevărat. Omul n-are decât mincină în el, iar Udrea, tupeu, mult tupeu, că doar tupeistele ajung acolo sus. Numai că Elena din Troia(a se citi Pleștovarășe) va ajunge foarte curând într-o cămăruță de 2x1m, poate cel mult cu televizor, unde Tomac s-ar putea să-i trimită un cârnat…de Chișinău, nu de Pleș-coi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro