Trei societăţi din Turcia ar fi interesate de deschiderea unor unităţi de producţie la Comişani şi Văcăreşti

Conform Consiliului Judeţean Dâmboviţa, trei companii turceşti ar fi  interesate să demareze investiţii în judeţul Dâmboviţa. Este vorba despre societăţile MEFA ENDÜSTRI, TELAS şi A GROUP (AKIM METAL, AKPLAS, AKSEM) care vor deschide, în localităţile Comişani şi Văcăreşti, fabrici pentru realizarea de componente necesare în procesul de producţie al firmei SC ARCTIC SA.

Potrivit investitorilor, lucrările, în valoare totală de aproximativ 33 milioane Euro, vor demara în următoarele 2 – 3 luni. Prin finalizarea acestei investiţii, se preconizează a fi create aproape 400 de locuri de muncă.

Cele trei companii menţionate mai sus sunt unele de succes în domeniul producerii de componente de uz casnic. Înfiinţată în anul 1981, compania TELAS are peste 450 de angajaţi şi activează, în prezent, prin intermediul a patru unităţi de producţie în Turcia, urmând a se extinde şi în România. Cu o cifră de afaceri de 25 milioane Euro, firma va funcţiona în România sub denumirea de TELASRUBER.

În ceea ce priveşte A GROUP, aceasta urmează ca, până în anul 2021, să contribuie la dezvoltarea proiectelor demarate de SC ARCTIC SA prin investiţii în valoare totală de 22,5 milioane Euro. Parte a acestui concern, AKIM METAL are o cifră de afaceri de 134 milioane Euro şi 1700 de angajaţi, urmând a funcţiona în ţara noastră sub denumirea de CURENT METAL.

Cu peste 1.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 57 milioane Euro, MEFA ENDÜSTRI este unul dintre cei mai importanţi producători din Turcia în industria de profil.” se arată într-un comunicat al CJD.

Societăţile interesate au cumpărat terenurile în cele două comune limitrofe municipiului Târgovişte, în vederea demarării investiţiei.

Intalnire cu reprezentanţii societăţilor turceşti, la Consiliul Judeţean Dâmboviţa


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Trei societăţi din Turcia ar fi interesate de deschiderea unor unităţi de producţie la Comişani şi Văcăreşti

  • 23 aprilie 2017 at 16:31
    Permalink

    Daca nu ne bateam joc de banii europeni in realizarea Centurii rutiere a Targovistei aceste intreprinderi aveau o sansa in plus pe piata Europei. E bine si mai tarziu decat niciodata – reallizarea centurii si a DN 72 ca drum expres si legatura intre A1 si A3.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro