TITU Covid-19: Vlad Oprea propune dotarea UPU Titu cu aparatură şi luarea în calcul a bazei de la Hagioaca pentru spaţiu de carantină

 Vlad Oprea, preşedintele PSD Titu, propune măsuri împotriva răspândirii sau pentru combaterea COVID 19. În acest sens, Oprea propune achiziționarea de aparatură necesară testării pentru coronavirus pentru Unitatea de Primiri Urgențe din oraș, dar și mutarealo caţiei  centrului de carantină, în prezent fiind propus  Centrul Multifuncțional, la baza sportivă de la Hagioaica (foto), acolo unde există 25 de locuri de cazare. Oprea va face mai multe propuneri în cadrul şedinţei de mâine.

“Mâine, consilierii locali din Titu sunt invitaţi la o şedinţă de consiliu local. Las la o parte că suntem chemaţi într-un spaţiu inadecvat, în Centrul de tineret, în aceste vremuri în care autorităţile centrale recomandă folosirea mijloacelor online. Sperăm ca domnul primar să poată participa, având în vedere ca acesta locuiește în București, iar deplasările în această periodă sunt restrictionate.

Din păcate, când am citit convocatorul, nu am găsit nimic legat de situaţia în care ne aflăm. Nici o măsură care să ajute concret în lupta cu virusul, cum au luat alte primarii, unele conduse chiar de colegii primarului nostru. Nouă ni se cere să votăm doar chestiunii care îl interesează personal pe primarul nostru, din diverse motive, pe care mulţi dintre dumneavoastră le cunosc.

Propunerea pe care o voi face în şedinţa de vineri, 27.03.2020, va fi să alocăm fonduri pentru dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe din Titu. Este nevoie de aparat PCR pentru diagnosticare, aparat ventilație mecanică, monitor funcţii vitale, paturi terapie intensive, injectomat, dar şi de echipamente de protecţie (măşti, combinezoane, ochelari).

O altă propunere va fi ca Baza sportivă de la Hagioaica, unde sunt 25 de locuri de cazare, şi nu Centrul Multifuncţional din centrul oraşului, să fie folosită, când va fi nevoie, ca centru de carantină. Cred ca poziţionarea bazei o face cea mai bună opţiune în acest moment, fiind oarecum izolată de restul zonei locuite.

Victoria în lupta cu virusul depinde de fiecare dintre noi. Este momentul să canalizăm toate eforturile, inclusive financiare, spre lupta cu Covid-19.  În loc să facem trotuare de 17 milioane de lei vechi kilometrul şi având excedent bugetar, în contextul actual este mai important să facem achiziţii pentru sănătate.

Vă rog să respectaţi toate deciziile luate de autorităţi, pentru sănătatea dumneavoastră şi a celor dragi!

Daca vă pot fi de folos, vă rog să mă sunaţi, pe numărul personal, ca de obicei (0767 800 900).  Primăria  a pus la dispoziţie un număr de fix la care nu răspunde nimeni, ca de obicei.”, precizează Oprea.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro