Tinerii primesc de la stat teren gratis să își facă casă. Cum beneficiezi de acest drept

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 si 35 de ani pot solicita primăriilor din mediu rural de care aparțin atribuirea gratuită a unei suprafețe de teren de până la 1.000 mp, pe care îsi pot construi o locuință proprietate personală. Aşa prevede o lege votată de Parlament, publicată în Monitorul Oficial al României şi intrată în vigoare încă din 22 decembrie 2013: Legea nr. 15/2003. Din lipsă de informație, nu toți ştiu însă că pot fi beneficiari ai acestui drept.

De această facilitate beneficiază, o singură dată, tinerii care au vârsta de până la 35 de ani și îndeplinesc următoarele condiții:

 • au împlinit vârsta de 18 ani;
 • la data depunerii cererii, precum și la data rezolvarii acesteia nu au avut sau nu dețin în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei locuințe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosință a unui teren, cât și în alte localități.

Cererea pentru atribuirea terenului se depune la sediul consiliului local al unității administrativ-teritoriale în care solicitantul își are domiciliul și va fi însoțită de următoarele documente:

 • copie de pe certificatul de naștere;
 • copie de pe actul de identitate;
 • declarația solicitantului, pe propria răspundere, că nu deține sau că nu a deținut în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei locuințe;
 • declarația părinților solicitantului, pe propria răspundere, că nu dețin sau că nu au deținut în proprietate, în ultimii 10 ani, un teren în suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban și de 5.000 mp în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:



Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 16 ganduri despre “Tinerii primesc de la stat teren gratis să își facă casă. Cum beneficiezi de acest drept

 • 2 mai 2016 at 11:25
  Permalink

  Nu doar din mediul Rural. Poti solicita teren si in oras si municipiu. De unde ati scos-o pe aia cu declaratia parintelui? Nu e in Lege. Poate doar ca cerinta suplimentara a unei Primarii anume, caci au dreptul sa includa cerinte extra.

  Reply
 • 28 aprilie 2016 at 9:34
  Permalink

  Pentru a beneficia de acest drept, este nevoie sa ai domiciliul intr-o zona rurala?
  Poate cineva sa imi explice aceasta parte: “Tinerii cu vârste cuprinse între 18 si 35 de ani pot solicita primăriilor din mediu rural de care aparțin”? Mersi

  Reply
 • 27 aprilie 2016 at 14:56
  Permalink

  Buna ziua,
  Vreau sa depun aceasta cerere la primaria comunei de unde locuiesc cu parintii si as vrea sa stiu ce se poate face in caz ca raspunsul celor din primarie va fi “nu mai sunt disponibile terenuri pentru astfel de actiuni”

  Reply
 • 4 aprilie 2016 at 18:22
  Permalink

  Doar daca ai domiciliul in mediul rural?

  Reply
  • 26 aprilie 2016 at 12:22
   Permalink

   nu numai in mediul rural ci si urban

 • 3 martie 2016 at 23:40
  Permalink

  “Suntem in Romania. E clar ca pilele vor avea intotdeauna prioritate” … pilele vor avea întotdeauna prioritate pentru că le permitem noi, cei mulţi!!! Principala calitate a românului a fost de-a lungul istoriei laşitatea şi abandonarea principiilor verticalităţii dacă i-a picat şi lui ceva! Practic, ne-am vândut ieftin şi rapid, după care nu am luat nici o atitudine dură când în jurul nostru nepoţii şi pilele făceau măgării! Aşa facem şi azi şi urmările se văd în viaţa noastră de zi cu zi.

  Reply
  • 7 martie 2016 at 11:50
   Permalink

   pardon, principala calitate a romanilor nu a fost lasitatea si lipsa demnitatii, acestea sunt “calitatile” strainilor care si-au luat nume romanesti cand s-au stabilit pe meleagurile noastre vazand ca e usor sa te ridici si sa faci bani peste romanii care sunt: sufletisti, rabdatori, impaciuitori, se multumesc cu putin….asta e romanul adevarat, asa cum cere si Hristos…romanul adevarat e crestin…cui nu-i convine ori pleaca ori se impune la conducere!!! ramanul rabda orice pana la batjocorirea credintei…istoria noastra are se exemple…de ce? pt ca pt un crestin adevarat viata incepe dupa ce se termina ceea ce majoritatetea paganilor considera viata…aici e doar un stagiu de selectie…

 • 3 martie 2016 at 20:08
  Permalink

  Am depus cerere anul trecut, mi s-a aprobat, am primit teren pt. casa intr-o zona puternic afectata de alunecari de teren. Sa-mi fac casa acolo? Sa nu-mi fac? Poate totusi nu ploua….
  Suntem in Romania. E clar ca pilele vor avea intotdeauna prioritate 🙂

  Reply
 • 28 februarie 2016 at 16:02
  Permalink

  Ai perfecta dreptate Mioara .Sa si puna crucea pe terenurile alea nenorocitii !!! Hotii e plina Romanaia de hoti la puscariecu eii !!!!

  Reply
 • 27 februarie 2016 at 12:01
  Permalink

  De 3 ani am băgat dosarul la primaria Vadu-PASII Si nimik nu sa luat în cunostinta…pe o ușă intram pe ala ieșeam. …asta e tara noastra…locurile sunt date tot la neamurile lor și la cei care lucrează în primarie…nu cum sp ca tinerilor se da locuri de casa….și așteaptă toți dreptul în primarie ca sa vezi un loc de casa… deea sunt multi romani plecați din tara lor ca sa POATĂ face cv în viata…sunt locuri date…nu au construit nimeni p ele sunt date de gata 5 ani…dar când sau dat …ce au spus ca timp de 2 ani sa torni măcar fundația unde e fundatia??? Terenurile sunt goale…dc nu le.au luat locurile?? Sa le dea la cei care sunt dornici sa construiască o casa?? Aaaa sunt neamurile lor …deeacea…rusineeee

  Reply
  • 27 aprilie 2016 at 8:20
   Permalink

   Salut orice cerere facuta unei institutie de stat trebuie sa primesti raspunsul in 30 de zile daca nu primesti raspunsul in 30 de zile depune o plangere la dna pt abuzuri facute in primarie . totul se rezuma la dreptul tau

 • 26 februarie 2016 at 23:01
  Permalink

  Pe bune ? Nu am stiu asta

  Reply
 • 26 februarie 2016 at 18:22
  Permalink

  Buna sunt curioasa la anunțul cu teren îmi puteți da mai multe detalii va rog .

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro