Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de joi, nr. 3658
2-12-2021

Termen în procesul lui Ion Stan! Ce s-a întâmplat în instanță

Procesul deputatului Ion Stan a avut un nou termen pe 24 octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție  a României. Stan este judecat pentru infracțiunea de trafic de influență. Procesul a  început în 27 februarie 2013, iar la termenul de luna aceasta magistrații au decis să amâne cauza pentru data de 21 noiembrie, când cauza ar putea rămâne în pronunțare.

Surse apropiate deputatului Stan au precizat pentru Gazeta Dâmboviței că acesta este foarte optimist în privința verdictului ce va fi dat de instanță.

Presa centrală a scris despre faptul că interceptările pe baza căruia Stan este judecat, ar fi ilegale.  Mijloacele de probă din dosarul cauzei sunt doar procese-verbale de redare în forma scrisă a interceptărilor. Transcrierea înregistrărilor este “editată, nefiind susţinută de originalul acestora, ci de duplicate.” Potrivit opiniei experţilor, duplicatele nu pot fi supuse expertizelor care să ateste autenticitatea redărilor / transcriptelor.

Nici martorii apărării nu au dat declarații  relevante pentru acuzarea deputatului. Potrivit cotidianul.ro , martorul N.C., manipulant la un depozit al unei societăţi comerciale, “si-a amintit ca în perioada respectivă se vorbea despre faptul că acele găleţi trebuiau să ajungă la partid”. Din declaraţia de martor a lui M.M., procurorul reţine: “Singurul element relevat (…) este acela că a afirmat că îl cunoaste și pe DIMA SORIN, care mergea la biroul inculpatului STAN ION, fiind cunoscut din zvonul public că este «omul de încredere al inculpatului»“. În fine, martorul A.C., fost angajat al denunţătorului, “(…) a și văzut aceste obiecte la sediul partidului din Târgovişte, în timp ce trecea prin zonă”.

CITEȘTE ȘI: DEPUTATUL ION STAN TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU TRAFIC DE INFLUENŢĂ

 

Distribuie:

One thought on “Termen în procesul lui Ion Stan! Ce s-a întâmplat în instanță

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media