TĂRTĂȘEȘTI: O benzinărie, acuzată că otrăvește fântânile localnicilor! Rezervoarele de carburant nu sunt în cuve etanșe

Mai multe familii din Tărtășești sunt nevoite să care apă cu bidoanele, din Titu, după ce fântânile au fost otrăvite de o benzinărie aflată în vecinătate. În zonă nu există rețea de apă potabilă, iar oamenii au construit puțuri, pe care acum nu le pot folosi.

Familia Asan are doi copii. A construit o casă la Tărtășești cu toate dotările, dar  nu le poate folosi din lipsa apei potabile. Își duce copii la părinți pentru a-i putea spală. Pentru strictul necesar familia cară apă din Titu. Oamenii s-au plâns tuturor autorităților. Până acum a reacționat doar Garda de Mediu. Inpsectorii au aplicat o amendă de 50. 000 de lei, pentru nerespectarea autorizației de mediu. În fapt, rezervoarele de carburant au cuve betonate care nu sunt etanșate, conform comisrului șef al Gărzii de Mediu Dâmbovița, Petre Nițu. În același timp, Garda de Mediu Dâmbovița a notificat Garda Națională, iar benzinăria are un teremen de intrare în legalitate, altfel va rămâne fără autorizație de mediu și va fi închisă. Direcția de Sănătate Publică a luat și ea probe de apă din fântâni.


Între timp, pentru pânză freatică este la mică adâncime, apa este amestecată cu benzină. Benzinăria este acuzată de locanici  și că a deversat niște apă amestecată cu carburant pe terenurile agricole din apropiere, iar recoltele au fost compromise.

Autoritățile locale locale sunt singurele care nu au reacțioanat până în prezent, nici in sensul de a determina operatorul să intre în legalitate, nici în sprijinul familiilor rămase fără apă potabilă.

Benzinaria, acuzată de localinici.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
Statistici Trafic