Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

TÂRGOVIŞTE: Paradă de 1 decembrie cu tricolorul la gât! (GALERIE FOTO)

 

Tricolor au avut şi toţi reprezentaţii autorităţilor locale, precum şi majoritatea târgoviştenilor prezenţi. La eveniment au luat parte ministrul mediului, Rovana Plumb, europarlamentarul Theodor Stolojan, primarul municipiului, Gabriel Boriga, prefectul Victor Sanda, preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu, şefi al instituţiilor deconcentrate, candidaţi şi membrii ai partidelor politice.

 

1 decembrie este cea mai potrivită zi pentru a privi cu mândrie şi recunoştinţă spre trecut, pentru a analiza în mod obiectiv prezentul şi pentru a privi cu optimism spre viitorul nostru european. Provocarea noastră, a tuturor românilor, este ca în perioada următoare să transpunem tot ce e bun în  noi şi tot ce ne uneşte într-un proiect de ţară în care să credem cu toţii, pentru care să muncim cu toţii şi de rezultatele căruia să beneficiem cu toţii.

Rovana Plumb, Ministrul Mediului


Dragi români,  unitatea unei naţiuni este o lucrare fără sfârşit. Ea se înfăptuieşte zi de zi şi se apără zi de zi. Dacă după 1 decembrie 1918, marele efort unificator a fost întruchipat de formarea statului naţional român, astăzi urmăm parcursul integrării europene din care facem parte şi în care vrem să rămânem. Viitorul nostru este strâns legat de viitorul Europei, unde România îşi are locul ei firesc şi unde îşi poate afirma identitatea şi interesele.

Victor Sanda, prefectul judeţului Dâmboviţa

 

Este momentul în care trebuie să ne aducem aminte de marele făuritor al primei unităţi a românilor marele Mihai Viteazul, la 1600,  este momentul să ne aducem aminte de cei care au luptat la revoluţia lui Tudor Vladimirescu la 1821, este momentul să ne aducem aminte de cei care au luptat pentru idealul naţional la 1848, este momentul să ne aducem aminte de cei care la 1959 au făurit unirea Ţării Româneşti cu Moldova, este momentul să ne aducem aminte de cei care au luptat în 1877 în războiul pentru independenţa României, este momentul să ne aducem aminte de cei care la 1 decembrie 1918,  1266 de delegaţi şi peste 100 de mii de români din toate colţurile ţării, pe câmpia de la Alba Iulia, acolo unde pentru prima dată în 1599 a intrat Mihai Viteazul, au dat acestei zile imaginea unui plebiscit naţional care a avut în vedere reîntregirea neamului. Pentru toţi trebuie să avem un sentiment de recunoştinţă.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa

 

Unirea înseamnă putere! Uniţi, indiferent de vitregiile sorţii, vom fi puternici şi vom reuşi să răzbatem. Împreună cu armata, împreună cu biserica, noi românii am demonstrat că putem să trecem peste aceste perioade grele şi uniţi putem învinge. Vreau să transmit gândul bun basarabenilor şi bucovinenilor care sunt români şi trebuie să fie alături de noi, şi pentru care trebuie să ne bucurăm şi astăzi. La mulţi ani români! La mulţi ani târgovişteni, indiferent unde vă aflaţi!

Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte

 

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media