TÂRGOVIȘTE: Primăria va asigura măști, mănuși, dezinfectanți și termometre pentru a nu există probleme în procesul electoral

Distribuie:

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan a declarat astăzi, că numărul măștilor de protecție oferite secțiilor de votare din municipiu, atât pentru membrii biroului, cât și pentru alegătorii care ar putea să vină fără mască, este insuficient. În acest context, Primăria Târgoviște va asigura măști, mănuși, dezinfectanți, termometre pentru a nu există probleme în desfășurarea procesului electoral.

Duminică, Guvernul României, prin reprezentantul în teritoriu, trebuie să asigure anumite lucruri pentru desfăşurarea votului în condiţii de pandemie. Acestea sunt: mănuşi, dezinfectanţi, măşti… Cu mai puţin de o săptămână înainte de ziua votului, primim de la Instituţia Prefectului o adresă prin care ni se spune că având în vedere noile prevederi, vă informăm că vor fi distribuite materiale de protecţie sanitară după cum urmează: câte cinci măşti pentru preşedintele locţiitor, membrii ai Biroului Electoral, câte o mască pentru personalul tehnic al Biroului Electoral din secţiile de votare şi atenţie, un număr de 11.935 de măşti pentru alegători, din 76.122 de alegători înscrişi pe lista electorală permanentă de la Târgovişte. Îl întreb şi eu pe domnul prefect… cum împărţim măştile? Unul da, cinci nu? Cam  aşa ar fi proporţia. În urmă cu aproximativ o lună, domnul Orban anunţa că a făcut licitaţie, că achiziţionează măşti, că totul va fi extraordinar. Cu nici o săptămână înainte de alegeri, informează primăriile că nu pot asigura măşti decât pentru 15% din alegători. Aici discutăm despre un caz de iresponsabilitate. Noi, la Târgovişte, suntem obişnuiţi cu chestiunea aceasta în contextul în care, în debutul anului şcolar, am fost singura unitate administrativ teritorială din Dâmboviţa care nu am primit niciun ban. De parcă în Târgovişte nu a început şcoala. Aceasta a început totuşi în condiţii bune, dar nu mulţumită Guvernului, ci eforturile comunităţii locale. Vreau să-i asigur pe toţi târgoviştenii că Primăria Municipiului Târgovişte va asigura diferenţa de măşti la alegerile locale de duminică, astfel încât procesul electoral să se desfăşoare în  condiţii de deplină siguranţă, aşa cum vom asigura pentru fiecare membru al Biroului Electoral cel puţin cinci perechi de mănuşi în ziua votului, astfel încât, manipularea ştampilelor, materialului electoral să se facă în condiţii de siguranţă. Vom asigura dezinfectanţi şi vom dezinfecta temeinic toate secţiile de votare din municipiul Târgovişte, însă, bătaia de joc rămâne, dispreţul rămâne. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat cu procesul electoral dacă noi nu aveam măştile, dacă nu le aveam achiziţionate sau ce se întâmplă în zonele unde aceste materiale nu sunt achiziţionate? (…) Revin, personalul Primăriei Târgovişte le va înmâna măşti alegătorilor, le va face controlul preventiv cu termometre, va asigura tot ceea ce este necesar în localul fiecărei secţii de votare, astfel încât procesul electoral să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.” A declarat Stan.

Prefectura Dâmbovița a anunțat ieri că a primit “pentru cele 433 secții de votare, 28.129 măști de protecție pentru personalul și membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare, fiind alocate între 63 și 73 măști de protecție pentru fiecare B.E.S.V., în funcție de numărul de membrii, și 67.121 măști de protecție pentru alegătorii ce se vor prezenta la secțiile de vot fără a avea asupra lor o mască. Și în acest caz repartiția pe secții de votare este făcută după numărul de alegători, astfel că secțiile mari, ce se vor apropia de 2.000 de alegători, vor primi 260 de măști de protecție, iar secțiile mici, în mod corespunzător, vor primi 30-50 măști de protecție.”

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro