TABLETA  DE  VINERI – Gabriel  GUȚOIU: Ne este frică de frică?

Vinerea e ziua lor, aici, la Gazeta Dâmboviței… Sunt elevii mei de azi, sensibili, inteligenți, preocupați de învălmășirile timpului pe care îl trăiesc, alături de noi. În ei cred că mai există o speranță și pentru lumea de mâine… ( Ionuț  CRISTACHE)

 

Ce este frica? De unde provine? Ne naștem cu instinctul de frică? Provine frica din nesiguranță sau nesiguranța se creează atunci când simțim frică de ceva, de cineva? Întrebările acestea probabil că îi bântuiesc pe mulți și acei cineva se simt probabil ca un adolescent care se gândește la viitor. Poate că frica nici nu este reală, poate este doar o plăsmuire a imaginației, plăsmuire care uneori umple golul lăsat de puterea de a spune ceea ce gândești sau de senzația creată atunci când ești singur in întuneric.

 

Cel mai întunecat si înfricoșător loc nu este nici pe departe iadul, nici măcar nu știm dacă există, ci este creierul nostru, locul unde se nasc toate temerile noastre, dar și toate ideile bune. Din toate timpurile creierul uman reprezintă „cheia” spre succes, care uneori mai și ruginește. În această rugină se nasc toate gândurile negative, frica, temerile care ne distrug. Numai noi putem să „ungem” această cheie, pentru a face loc pozitivismului interior.


 

Ne este frică de frică? Probabil ca da. Ne este frică și  pentru ca putem greși, pentru că nu putem fi cei mai buni, pentru că ne putem face de râs, dar nu ar trebui să uităm ca aceste emoții reprezintă niște trepte în dezvoltarea noastră. Ce s-ar întâmpla daca nu ne-am gândi de două ori înainte de a lua o decizie importantă? Ce s-ar întâmpla dacă ne-am lăsa purtați de val? Probabil  ne-am îneca sau am învăța să înotam.

 

Așadar, stau în întuneric, îmi ascult bătăile inimii și mă simt mic. Nimic nu poate pune capăt durerii. Aștept soarele să răsară, dar sunt într-o pădure întunecată. Poate voi prinde câteva clipe, o rază care să mă ajute să regăsesc drumul spre casă. Mi-e frică să respir, mi-e frică de frică… De întuneric… De frică ne e frică, speranță mărunțită, ascunsă într-un colț, care așteaptă să fie găsită.

 

 

 

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca