Senatorul Leonardo Badea: „Minima responsabilitate ne obligă să recredibilizăm instituţional Parlamentul!”

DECLARAŢIE POLITICĂ

 

Domnule Preşedinte,

Stimaţi colegi, 

 


În lista instituţiilor care generează încredere puţină şi foarte puţină printre cetăţeni, Parlamentul ocupă constant unul din primele trei locuri. Mai mult decât atât, românii deschid lista europenilor cu cel mai scăzut nivel de încredere în Legislativ. Iată o realitate dureroasă!

 

În momentul în care am decis asumarea unei candidaturi pentru Senatul României, am făcut-o cu deplina conştientizare a situaţiei de mai sus. Mai mult decât atât, am parcurs cu atenţie toate cercetările sociologice pe subiect, înţelegând că numai prin cunoaşterea corectă şi în amănunt a cauzelor, putem spera la o esenţială modificare a datelor problemei. Un demers inutil, ar spune unii, sau măcar imposibil, cum cred foarte mulţi dintre „optimişti”. Mie îmi place să cred că e doar foarte foarte dificil. Şi atât.

 

Dacă vreţi, e nebunia unei lupte pe care refuz să o cred dinainte pierdută. Aceea pentru o recredibilizare instituţională treptată a Parlamentului. Da, ştiu, dincolo de aparentul don-quijotism, ideea presupune o proiecţie îndepărtată ca timp în perspectiva unei (eventuale) izbânzi. Dar nimeni n-a spus că se va întâmpla brusc. Nimeni n-a spus că de mâine românii vor crede necondiţionat în acţiunile purtând amprenta Parlamentului. Nimeni n-a spus că tarele trecutului (poate şi ale prezentului) se evaporă la comandă. Trebuie, însă, declanşat momentul. Şi asta nu se poate face decât prin noi, conştienţi că nu putem aştepta ca viitorul să producă o schimbare din senin, fără participarea noastră activă.

 

Paradoxal, lucrurile par surprinzător de accesibile în teorie. Ce ne costă, de pildă, să renunţăm la accesele violenţei de limbaj între Putere şi Opoziţie? Ce ne costă să renunţăm la împingerea discursului critic în zona suburbană a exprimării? Ce ne costă să refuzăm manipularea grosolană şi mitocănia absurdă? Ce ne costă să acceptăm o abordare decentă a cheltuielilor? Ce ne costă să respectăm procedurile? Ce ne costă să nu repetăm greşelile dureroase ale unui mandat 2008-2012, cu adevărat trist din punctul de vedere al imaginii instituţiei?!

 

Complicat demers. Dar ştiu că numai printr-o angajare conştientă la acest proces de modificare structurală putem oferi speranţa unui Legislativ mai bun, mai corect, mai decent, mai puţin hulit. E obligaţia noastră, a celor care stăm astăzi în băncile Camerei Deputaţilor şi Senatului, să ne dorim asta dacă suntem cu adevărat responsabili. Vreau să cred că suntem!

SENATOR

LEONARDO BADEA


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca