Radu Popa, scrisoare pentru Johannis, despre penalii care vor să modifice Codul Electoral

SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ DOMNULUI KLAUS WERNER JOHANNIS,
PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

Stimate Domnule Preşedinte,

Nu credeam să ajung să vă scriu vreodată. Sunt un tînăr deputat, la primul mandat parlamentar şi caut să fac ceea ce bine pentru cei care m-au ales si pentru România copilului meu.
În ultimele zile, opinia publică din România şi ambasadele ţărilor occidentale au fost martorii unui evantai de declaraţii, venite după consultările pe care le-aţi iniţiat, în vederea revizuirii Codului Electoral şi a Constituţiei. Pentru toţi parlamentarii, acesta este un moment foarte bun de reflexie şi, de ce nu, de necesară introspecţie.
Domnule Preşedinte,
Chiar dacă am apelat la o scrisoare deschisă, nu cred că sunt prea mulţi politicieni de prim-rang, interesaţi de ceea ce urmează să vă spun. Speranţa respiră greu printre liderii mari ai României de azi.
Votul din 16 noiembrie, cel căruia îi datoraţi totul,este rezultatul unei disperări. Strigătul românilor plecaţi prin lume, pentru o pâine mai albă, vă obligă, Domnule Preşedinte, să nu traversaţi podul spre politicienii ultimilor 25 de ani şi spre modul lor de contorsiona interesul national. Din această cauză şi din alte 22 de milioane de motive, consider că titularii zgomotoaselor dosare penale care populează Guvernul şi Parlamentul ar trebui excluşi de la masa la care se croiesc Codul Electoral şi Constituţia. Reforma Codului Electoral şi a Constituţiei nu pot fi făcute de politicieni cercetaţi penal tocmai pentru violarea democraţiei (dosarul “Referendumului”). Augmentarea sistemului de vot pentru românii din Diaspora, ar fi ușor ciudat să fie lăsată la îndemâna celor care au arătat, când au avut ocazia, că resping ADN-ul libertăţilor fundamentale.

Personal, nu consider că îmi datoraţi un răspuns pentru ceea ce v-am scris. Dar îmi permit să cred că aveţi obligaţia faţă de cei care v-au votat, să le cereţi tuturor celor care sunt cercetaţi penal, să nu pretindă un loc la masa democraţiei. E atributul Dumneavoastră constitutional şi moral. Se bazează pe 6,2 milioane de voturi. Am putea spune că s-ar face dreptate până la capăt . Sau că e un pas spre România lucrului bine făcut. Oricum, e timpul dreptăţii. E vremea adevărului. Vocile românilor zgribuliţi pe la cozile ambasadelor cer să fie ascultate în Palatul Cotroceni şi în Palatul Victoria.
Pentru că cei care votează au întotdeauna dreptate. Iar corupţia este principala cauză a sărăciei. Această situaţie trebuie să înceteze!
Dacă Traian Băsescu s-a pronunţaţ public împotriva penalilor înşurubaţi prin diferite fotolii ale Puterii, Dumneavoastră, votul din 16 noiembrie, nu vă oferă spaţiu de negociere.
Închei, Domnule Preşedinte, constatând că astăzi, sunteţi ultima rezervă de democraţie instutuţională în faţa unui lidership politic sufocat de trepăduşi versatili, acomodaţi doar cu trecerea bugetelor publice pe numele lor. De 25 de ani.

Cu respect,
Radu Popa,
deputat de Târgoviște


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 6 ganduri despre “Radu Popa, scrisoare pentru Johannis, despre penalii care vor să modifice Codul Electoral

 • 2 februarie 2015 at 8:16
  Permalink

  Singura lui calitate este ca nu este penal. Încă. La studii sta mai rău.

  Reply
 • 1 februarie 2015 at 20:20
  Permalink

  Bai Popa Radu dar tie nu iti e nici macar un pic de rusine….in campanie erau cel nai activist prieten a lui Ponta….erai ironic si inganfat si un fata lui Orban prin piata 1Mai….si acum ….te.ai sucit…Rusine…nu meritititularura re reprezebtant al targovistenilor..de deputat de Targoviste…Rusine Radu Popa…demisia si acasa…!

  Reply
 • 30 ianuarie 2015 at 21:34
  Permalink

  Anteriorii comentatori transforma demersul Juniorului Parlamentar intr-un demers culpabilizat si-n acelasi timp dezonorant pentru el.
  Oare de ce ?
  Recunosc ca nu cunosc evolutia semnatarului scrisorii deschise, dar de ce sa punem anatema pe un demers care ( in sine, literar/moral/legal) este perfect indreptatit (si bine inchegat ca argumente) ?
  In plus de asta, are dreptul la opinie (chiar daca foloseste aceasta modalitate) ca orice concetatean, nu-i asa?
  Referirile la “sarpe”,respectiv intrebarile Corinei, denota oarece patima din partea semnatarilor…ceea ce nu cadreaza cu obiectivismul necesar in asemenea caz.
  In paranteza: trebuie sa reamintesc ca acelasi Junior a facut un demers(din ce stiu eu unicat,sau cel putin nemediatizar un altul) JUSTIFICAT si OPORTUN privind intentia “Companiei de apa” de a majora tarifele prestaiilor sale!
  PACE SI LINISTE!

  Reply
 • 30 ianuarie 2015 at 14:23
  Permalink

  INDIVIDUL ASTA ESTE IMAGINEA VIE A FABULEI CU SARPELE INCALZIT LA PIEPT. DACA CEI CARE L TELECOMANDEAZA I AU SPUS SA FACA CIRC ASTA FACE. ORICUM TREBUIE CA LA VOT SA SCAPAM DE INDIVIZI CARE SE DAU DUPA CUM BATE VANTUL. TREBUIE SA TI ASUMI CEEA CE AI FOST SI CE ESTI SARPE

  Reply
 • 30 ianuarie 2015 at 13:19
  Permalink

  Te-ar interesa cumva un post de consilier “pe probleme de…..” la Palatul Cotroceni ? Este ocupat ?
  De ce te-ai trezit doar acum ? Daca Ponta câștiga președinția cum era ?

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro