Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

Proiect inedit de ghidaj! Poveștile Centrului Vechi al municipiului Târgoviște, spuse de elevi!

Târgoviștenii sunt invitați să descopere poveștile Centrului Vechi al Târgoviște, în cadrul primei inițiative de ghidaj voluntar din municipiu,  ce va susținută de elevi, sub îndrumarea redactorului șef al publicației Gazeta Dâmboviței, Crina Zamfirescu, și al profesorului doctor, Cornel Mărculescu, colaborator al publicației. Inițiativa face parte din proiectul „Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile! Lobby și advocacy în cetatea Târgoviștei”.

Istoriile ascunse, mărturiile din trecut, misterele caselor care au rezistat timpului vor fi dezvăluite în cadrul unor tururi gratuite, vineri, 7 septembrie, și sâmbătă, 8 septembrie, de către elevii:   Yulyssa Mertic, Colegiul Național Constantin Cantacuzino ( clasa a XII-a)  Nicoleta Adriana Mateoiu, Liceul de Arte ,,Bălașa Doamna” (clasa a X-a)  Andreea Catalina Gheorghe, Colegiul Național,,Constantin Cantacuzino ” (clasa a-X-a B),  Silvia Ganea, clasa a X-a, „Colegiul Național Constantin Cantacuzino” (clasa a X-a ). (foto sus, de la stânga la dreapta)

Programul tururilor istorice

Vineri, 7 septembrie,  ora 13:30 (plecare din fața Primăriei Târgoviște)

Sâmbătă, 8 septembrie ora 14:30 (plecare din fața Primăriei Târgoviște)

Sâmbătă, 8 septembrie ora 15:30 (plecare din fața Primăriei Târgoviște)

Traseul va cuprinde: Primăria Târgoviște, Casa Irimescu – Cândești, Casa Murăreț, Centrul Vechi, Casa Sache Poroineanu, Casa Greff, Berăria Iorgu Lăzărescu, Cinematograful Victoria.

Puteți afla: ce legătură este între Primăria Târgoviște și italieni, cine și de ce a construit Casa cu Zodii, ce dramă s-a consumat în Casa Sache Poroineanu, unde mâncau soldații nemți prăjituri pe săturate, de ce a fost bătut Caragiale la Berăria lui Lăzărescu sau cum a fost o familie de nemți Speranța bolnavilor din Târgoviște.

 

„Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile! Lobby și advocacy în cetatea Târgoviștei” este finanțat de Fondul pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries.

 

 

 

 

 

Distribuie:

2 thoughts on “Proiect inedit de ghidaj! Poveștile Centrului Vechi al municipiului Târgoviște, spuse de elevi!

  1. Mai sunt si alte case case care sunt in categoria monumentelor istorice din Centrul Vechi(ce a mai ramas din el) care ar fi trebuit amintite in acest proiect ex:Casa Paul Radulescu,Casa Stanescu Mircea etc

  2. Interesanta initiativa! Voi fi prezent cu nepotii pentru a vedea cum functioneaza un grup de tineri si frumosi ghizi voluntari intr-un oras ca Targoviste, despre care presedintele Comisiei Nationale de Urabanism a Ministerului Culturii spunea: „Nenorocirea Targovistei este ca in oras calci pe istorie!” – Memorabil nu?! – Sau poate nu e o „nenorocire” ci o norocire!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media