#DÂMBOVIȚA100: A mobilizat 1000 de români din diaspora pentru a ajuta 300 de copii săraci să înceapă școala

#Dâmboviţa100 – o campanie Gazeta Dâmboviţei, în anul Centenarului!

100 de poveşti despre oameni şi locuri, poveşti care merită spuse!

Marius Simionică a părăsit România în 2005. Părinții lui locuiesc la Cornățelu, într-una dintre cele mai sărace zone ale județului. Din 2009 muncește în Marea Britanie, dar nu a uitat nici de Cornățelu, nici de România. Nu este bogat, nu a dat lovitura peste hotare, dar vrea să ajute. Așa a ajuns, să formeze o comunitate, sub sloganul “Diaspora pentru educație”, în care peste 1000 de români care muncesc în străinătate au donat pentru copiii săraci. 300 de copiii din Dâmbovița și Iași au primit ghiozdane complet echipate, încălțăminte și hăinuțe, pentru prima zi de școală. Marius și-a folosit cele 10 zile de concediu pentru a duce cadourile copiilor din mai multe sate și pentru a afla ce mai poate să facă pentru ei.

Sunt copii care nu mănâncă o banană nici măcar de sărbători, sunt copii pentru care jucăriile înseamnă niște bucăți de lemne cu forme, sunt copii care plimbă hainuțe de la unul la altu cu anii, indiferent că sunt baieței ori fetițe. Și pentru ca aceste ‘conditii’ există mulți dintre copii sunt născuți cu diferite probleme de sănătate. Știu, cel mai simplu și usor este sa tragem la raspundere părinții. Însă, nu uitați că acei părinți sunt născuți și crescuți în aceleași condiții. 
Îmi era și mie mult mai simplu sa fac liste, pachete cu adresele pe ele și să le trimit fiecăruia, iar in concediu să merg și eu în…concediu. Însă, nu! Eu am preferat ca în ultimii 2 ani, să folosesc absolut fiecare zi de concediu pentru a merge la ei personal. Doar așa am înțeles că oamenii care au nevoie de ajutor există!” își descrie Marius, acțiunea. 

Marius nu se va opri aici. Are și alte proiecte în care se va implica, alături de alți români din diaspora. “Nu, nu am să-ți spun ‘adio’, nici măcar ‘la revedere’, ci am să-ți spun: “ne revedem curând, draga Românie, ai nevoie de noi si noi avem nevoie de tine“.  este mesajul acestuia la întoarcerea în Marea Britanie.

 

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro