POVESTE DE VOLUNTARIAT: Ariana Anghelescu visează la o clinică pentru cei nevoiaşi

Gazeta Dâmboviței vă propune o nouă campanie de presă, de data aceasta despre voluntari și voluntariat. Într-o lume dominată de bani și interese, voluntariatul pare doar o poveste frumoasă. Vom demonstra însă că poveștile există. Vă vom spune povestea a zeci de voluntari ai Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița, care au dedicat timp și efort în sprijinul semenilor lor. Urmăriți, în fiecare săptămână, de luni până vineri: POVESTE DE VOLUNTARIAT!

Ariana Anghelescu, din Priboiu, elevă a Colegiului Economic “Ion Ghica” din Târgovişte, s-a alăturat echipei de voluntari de la Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa în urmă cu un an şi cinci luni. “Mi-a plăcut ceea ce facem aici şi m-a motivat să vin în continuare”, spune ea. Crede că dorinţa de a ajuta este cea care a determinat-o să nu renunţe la voluntariat, în ciuda obstacolului pe care îl crează factori precum lipsa timpului.

ariana-anghelescu-crucea-rosie (3)

“M-au impresionat privirile lor”
A participat la tot felul de activităţi, de la cursuri de prim ajutor, la marşuri şi acţiuni umanitare. Consideră că a avut mereu ceva de învăţat, atât practic – lucruri utile pentru viaţa de zi cu zi, cât şi sufleteşte – pentru dezvoltarea sa ca om. Cel mai mare impact asupra ei au avut-o activităţile de la centrul de copii cu dizabilităţi din Găeşti şi de la azilul de băstrâni din Pucioasa. “Am fost impresionată de copiii din centrul de la Găeşti. Am văzut foarte multe cazuri nefericite. Erau în acel centru şi copii cu dizabilităţi, dar şi copii care proveneau din familii dezorganizate, în care aveau parte de un tratament urât şi m-au impresionat privirile lor. În ciuda situaţiei în care erau aveau o privire plină de speranţă şi îşi doreau să ajungă departe. Mulţi mi-au spus că vor să devină medici, să ajute pe alţii. La polul opus, am fost şi la azilul de bătrâni de la Pucioasa, unde am văzut bătrâni abandonaţi de familiile lor, cu priviri foarte triste. A fost un contrast între copiii plini de speranţă şi bătrânii resemnaţi, care nu îşi doreau decât moartea”, poveşteşte încă impresionată Ariana.

ariana-anghelescu-crucea-rosie (4)

“Suntem o familie şi legăm prietenii care durează”
Ea îşi doreşte să poată schimba ceva în vieţile oamenilor care suferă şi au posibilităţi materiale reduse, de aceea vrea să ajungă medic, chiar dacă în prezent studiază la o clasă cu profil economic. “Colegii mei de la şcoală sunt curioşi să afle ce fac la Crucea Roşie, dar nu sunt interesaţi să se alăture, fiind pe profil economie. Eu nu cred că este un impediment profilul de la şcoală. Îmi place foarte mult ceea ce facem aici şi încurajez pe oricine doreşte să se implice, să vină, pentru că, în ciuda faptului că suntem o organizaţie şi funcţionăm după anumite reguli şi legi, suntem o familie şi legăm prietenii care durează”, este de părere liceanca în vârstă de 17 ani.

ariana-anghelescu-crucea-rosie (1)

“Poate o să schimb ceva la noi, în ţară”
Ea este voluntară şi în cadrul unui program de acţiune comunitară, desfăşurat la nivelul instituţiei de învăţământ pe care o urmează. Cât priveşte cunoştinţele acumulate în activitatea de voluntariat la Crucea Roşie, i-au fost utile în diferite situaţii. “Le măsor tensiunea bunicilor care se bucură şi sunt mândri de mine. Sau au fost situaţii cu mici arsuri, în care am ştiut cum să procedez”, explică ea.
Însă îşi doreşte să realizeze mult mai mult. “Visez să ajung medic şi să-mi deschid o clinică unde să poată veni oamenii fără să se gândească la costuri. Poate o să schimb ceva la noi, în ţară. Sunt o persoană optimistă şi cred că aş putea să reuşesc. Există fonduri pe care le-aş putea accesa pentru a-i ajuta pe ceilalţi”, spune hotărâtă Ariana Anghelescu, o tânără care ne face şi pe noi, fie şi numai preţ de câteva clipe, mai încrezători în viitor.

ariana-anghelescu-crucea-rosie (5)


Valeriana heidelbergcement

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “POVESTE DE VOLUNTARIAT: Ariana Anghelescu visează la o clinică pentru cei nevoiaşi

  • 15 aprilie 2015 at 17:15
    Permalink

    propuneti guvernului , ca toti consilierii din judetul dambovita sa nu mai primeasca salarii babane ci sa fie voluntari ca si asa nu fac nimic iau salarii din buget

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro