Poluare masivă cu deșeuri municipale a râului Ialomița, în zona de nord a județului

Probleme în zona Glod – Moroeni – Pietroşiţa – Buciumeni, unde atât  albia minoră, cât și albia majoră a râului Ialomița sunt sufocate de deșeuri. Oamenii aruncă gunoiele în rețeau de evacuare sau direct în zona râului. Într-un comunicat postat pe site-ul societății, Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița a arătat astăzi care este situația în teren și cum poate afecta ea alimentarea cu apă a orașului Pucioasa și a comunelor limitrofe.

In data de 08.01.2020 o echipă a Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA din cadrul secţiei Pucioasa s-a deplasat pe cursul râului Ialomiţa, în zona Glod – Moroeni – Pietroşiţa – Buciumeni unde a identificat numeroase deşeuri atât în albia minoră cât şi în albia majoră a râului Ialomiţa.

Au fost parcurse doar cateva locaţii din comunele mai sus mentionate fără a se verifica deversările de ape uzate din gospodăriile individuale fără sistem de canalizare sau, în zona montană, deversări de la cabane şi case de vacanţă. In perioada anului în care se înregistrează temperaturi negative, în apa brută se dezvoltă bacterii anaerobe care împreună cu toţi factorii poluanţi şi deversările necontrolate pot pune în pericol alimentarea cu apă a oraşului Pucioasa şi a comunelor limitrofe.

Având în vedere cele menţionate anterior, Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA vă asigură că va lua toate măsurile ce se impun în vederea diminuării poluării râului Ialomiţa şi gestionării acestei situaţii pentru ca apa tratată, stocată şi distribuită către cetăţenii oraşului Pucioasa şi a comunelor limitrofe, să respecte prevederile Legii 458/2002 privind calitatea apei potabile, cu modificările și completările ulterioare. Ataşăm prezentului comunicat de presă fotografii din zona Glod – Moroeni – Pietroşiţa – Buciumeni, realizate în data de 08.01.2020.” Se arată în comunicatul biroului de presă al Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro