Polițiștii de la Rutieră au aplicat amenzi de peste 148.000 într-o singură zi

Pe parcursul zilei trecute, în cadrul unei razii organizate la nivelul județului Dâmbovița, polițiștii de la rutieră au constatat 10 infracțiuni și au aplicat 607 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 148.160 de lei. De asemenea, polițiștii au reținut 34 de permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare și 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

 

La data de 12 iunie a.c., polițiștii de la rutieră au organizat o razie la nivelul întregului județ pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la traficul rutier.

 

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 10 infracțiuni și au aplicat 607 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 148.160 de lei. Din totalul acestora, 598 au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

 

Astfel, 150 de conducători auto au fost amendați pentru încălcarea regimului legal de viteză, 186 pentru neportul centurii de siguranță, 36 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil și 7 pentru defecțiuni tehnice la autovehicule.

 

Alți 15 șoferi au fost sancționați contravențional pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor. Față de aceștia a fost dispusă și măsura reținerii permisului de conducere.

 

Totodată, 60 de conducători auto au fost amendați pentru nerespectarea regulilor privind circulația pe mai multe benzi.

 

 

 

 

Alte 53 de amenzi au fost aplicate pentru abaterile comise de bicicliști, căruțași și pietoni.

 

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 34 de permise de conducere, dintre care 2 pentru depășiri neregulamentare și 11 pentru încălcarea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

 

Totodată, au retras 3 certificate de înmatriculare și 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

 

Exemple:

 

  • Administratorul unei societăți comerciale din Răzvad este cercetat după ce ar fi executat lucrări de reabilitare și modernizare a 2 străzi fără a deține o autorizație de construire eliberată în condițiile legii.

 

  • Un alt bărbat este cercetat de polițiști după ce a fost surprins la volanul unui autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, cel în cauză a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

  • Pe numele a patru bărbați, polițiștii au întocmit dosare penale întrucât i-au surprins în timp ce conduceau autovehicule având suspendată exercitarea dreptului de a șofa.

 

  • Față de un bărbat din Crângurile se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro