PNL Dâmbovița: 4 tabere se luptă pentru a da candidatul la primăria Târgoviște

La finalul acestei luni, liberalii locali dau drumul unui sondaj pentru a afla cine este cel mai bine cotat în preferințele electoratului târgoviștean pentru o eventuală candidatură la primăria municipiului Târgoviște, în alegerile locale din 2016.  Lista de doritori este încă deschisă, până la acest moment înscriindu-se pentru a intra în sondaj, conform unor surse liberale: Gabriel Grozavu, Gabriel Plăiașu, Ciprian Prisăcaru și Claudiu Dumitrescu.

Cei care cunosc fenomenul politic local știu că există o luptă surdă pentru supremație între vechiul PNL și vechiul PDL, în ciuda rânjetelor afișate public. Există însă tabere și în interiorul fostului PNL și a fostului PDL, ceea ce scade, evident, șansele PNL în 2016, datorită lipsei de unitate.

Gabriel Grozavu face parte din vechia tabără liberală. Grozavu a avut șansa sa în 2012, când a fost candidatul valului USLgabriel-grozavu Dâmbovița la primăria municipiului. S-a vorbit atunci de diferite blaturi și trădari. Cert este că Grozavu a ratat primăria obținând mai puține voturi decât USL, în timp ce principalul contracandidat Gabriel Boriga lua mai multe voturi decât partidul său, PDL. Asta înseamnă că aproximativ 3000 din votanții USL au pus ștampila pe Boriga. Pierderea, că le place unora să recunoască sau nu, e ca o tinichea de coada politică a lui Grozavu. În schimb, participarea ca și candidat, chiar dacă perdant, i-a conferit o vizibilitate apreciabilă în rândul electoratului, USL fiind foarte organizat în timpul campaniei din 2012.

gabriel-plaiasu-resizeGabriel Plăiașu este tot component al taberei liberalilor. Fost luptător pentru conducerea partidului contra lui Gabriel Grozavu. Cei doi au fost separați de lupta internă câțiva ani, dar s-au unit împotriva fostului președinte PNL Dâmbovița, Mihail Volintiru, impus de la centru și care îi trecuse pe linie moartă pe amândoi. Nu la fel de uniți erau și în 2011, când Plăiașu vroia să fie președinte al PNL Dâmbovița și candida împotriva lui Grozavu. În februarie 2011, Plăiașu pierdea la scor strâns șefia PNL, (308 voturi Grozavu – 290 – Plăiașu), unul din lucrurile șușotite pe la colțuri fiind fiind apropierea sa de fostul lider PDL, Florin Popescu. Plăiașu se învârte în alte cercuri decât Grozavu, iar prezența sa în sondajul PNL poate știrbi din eventuala popularitate a lui Grozavu, amândoi fiind percepuți ca vechi și tradiționali liberali. Pare că Plăiașu se bucură mai mult decât colegul său de încrederea liderului Ludovic Orban, fiind nedezlipit de acesta.

Ciprian Prisăcaru fost democrat liberal, din tabăra Florin Popescu – Gabriel Boriga. Este cel mai tânăr dintre doritorii deciprian prisacaru candidatură. Prisăcaru a avut o scurtă perioadă în care a ocupat scaunul de primar interimar al municipiului Târgoviște, de unde a plecat printr-un joc politic prost jucat de liberali. Că nu au știu cum să facă sau că au avut alte interese, asta rămâne de văzut. Prisăcaru este asociat cu fostul primar Gabriel Boriga, lucru pe care și mizează având în vedere postările de  pe pagina sa de socializare: fotografii care arată relația strânsă cu acesta. În același timp, însă, se aude că Prisăcaru nu ar fi în grațiile lui Orban, supărat pe un episod de la venirea lui Johannis la Târgoviște, dar că ar fi în conflict de catifea și cu unii pedeliști, din perioada când era primar interimar și nu controla consilierii partidului în linia impusă de PNL. Totuși, Prisăcaru se bucură de simpatie mai ales în rândul tinerilor și datorită apropierii de Boriga, dar și datorită meseriei sale care îi permite apropiere de fenomenul sportiv local.

claudiu dumitrescuClaudiu Dumitrescu și el fost democrat liberal, apropiat de Gheorghe Albu și Iancu Caracota. Purtător de cuvânt al PDL, ulterior PNL Târgoviște, Dumitrescu este consilier local al municipiului. Prezența sa în funcția de purtător de cuvând îi deranjează pe foștii liberali , care ar fi decis într-o ședință cu ușile închise, să numească și ei un purtător de cuvânt în persoana lui Gabriel Plăiașu. Decizia nu a fost făcută încă publică, singura comunicare, sporadică, dintre PNL fiind asumată deocamdată de Vladu și Orban. Despre Dumitrescu nu se poate spune nici că a greșit politic, nici că ar fi făcut bine, fiind mai degrabă la început. Este un personaj cunoscut prin prisma meseriei, fiind medic al ambulanței târgoviștene, postură din care a salvat sute de persoane.

Sondajul PNL  va fi realizat în luna august. Liberalii nu a au anunțat cine va face sondajul, eșantionul și marja de eroare. În funcție de acesta se va stabili candidatul PNL Dâmbovița la primăria municipiului Târgoviște. Lista de doritori este deschisă până la finele acestei luni.

Indiferent care va fi rezultatul sondajului, liberalii nu pot câștiga primăria dacă nu-și înfrâng, mai întâi, propriile orgolii.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 8 ganduri despre “PNL Dâmbovița: 4 tabere se luptă pentru a da candidatul la primăria Târgoviște

 • 30 octombrie 2015 at 14:21
  Permalink

  Vom vota acel primar care va face o Targoviste mai verde, mai curata, mai ofertanta turistic, mai omenoasa cu cainii.

  Reply
 • 24 iulie 2015 at 7:54
  Permalink

  Daca ne uitam la primii doi din stanga, irelevant. PNL-ul a batut pasul pe loc cata vreme au fost la fraiele partidului. Cei doi din dreapta au macar un atuu, sunt tineri. Daca ar trebui sa votez pt imaginea orasului a-si vota Prisacaru. Daca ar trebui sa votez pragmatic, a-si vota Dumitrescu. In sondaj, insa, cred ca cel mai bine o sa iasa Prisacaru. Are mai multa notorietate. Nu neglijati partea feminina, care-i foarte importanta.

  Reply
 • 22 iulie 2015 at 10:46
  Permalink

  Daca va angajati ca niciuna din javrele portocalii nu vor avea pretentii la primarie ;votez pe oricare dintre cei prezentati in articol !

  Reply
 • 22 iulie 2015 at 8:36
  Permalink

  ancuta militaru, cum ii va face, cum a facut si in timpul interimatului de primar, cand nu a reusit sa faca nimic?pffff

  Reply
 • 22 iulie 2015 at 5:11
  Permalink

  🙂 deci la pauză, egal: PUCIŞTI vs TRĂDĂTORI 2 – 2 😀 )))

  Reply
 • 22 iulie 2015 at 0:07
  Permalink

  Bine punctat, sunt multe jocuri si interese, dar este foarte clar ca Prisăcaru poate fi un candidat cu sanse. Oricine ar fi, PNL, PSD, UNPR, etc, targovistean sa fie si sa ne reprezinte cu cinste!

  Reply
 • 21 iulie 2015 at 23:59
  Permalink

  Grozavu e un om serios, am încredere în el !

  Reply
 • 21 iulie 2015 at 18:43
  Permalink

  Ciprian Prisacaru este cel mai potrivit! Si va face ca targovistenii sa fie mandri de el!

  Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro