Peste 200 de cazuri de cazuri de sustragere a energiei electrice, la consumatorii casnici, identificate în 2016 de Electrica Târgoviște. Vezi ce măsuri au luat:

 

 

În desfășurarea activității Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord- Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Târgoviște, un segment important îl constituie activitatea de reducere a pierderilor de energie electrică în rețelele de distribuție. Aceste pierderi sunt împărțite în două categorii, și anume:

  • de natură tehnică – determinate de tranzitarea energiei prin elementele  rețelelor, denumit consum propriu tehnologic (c.p.t. tehnic), respectiv,
  • de natură comercială – rezultate din sustragerea de energie electrică prin racordare frauduloasă la rețelele electrice sau prin intervenții neautorizate asupra echipamentelor de măsurare a energiei electrice consumate (c.p.t. comercial).

 

Reducerea acestor pierderi se realizează prin lucrări de investiții în rețele electrice precum și prin acțiuni de mentenanță/control în instalațiile electrice de racordare a consumatorilor.

 

Anul trecut, ca şi în anii precedenţi, SDEE Targoviste a  continuat planul ambiţios pe termen lung al investiţiilor în reţeaua de distribuţie a energiei electrice, cu scopul optimizării rețelelor  de joasă tensiune, reamplasarea contoarelor de măsurare a consumului de energie la limita de proprietate a utilizatorilor, îmbunătăţirii parametrilor de calitate ai reţelelor de medie tensiune, extinderii  sistemului  SCADA prin creşterea nivelului de control la distanţă a staţiilor de transformare şi, bineinteles, pentru a oferi consumatorilor condiţii de racordare corespunzătoare.

 

În anul 2017 continuăm derularea proiectelor strategice (reducerea pierderilor de energie electrică, reducerea timpului de realimentare a consumatorilor), modernizarea reţelei electrice pentru îmbunătăţirea parametrilor tehnici şi a calităţii energiei distribuite, alături de investiţia în resursa umană, precum şi satisfacerea aşteptărilor acţionarilor societății.

 

În acest sens vom investi pentru reducerea consumul propriu tehnologic prin modernizarea reţelelor de distribuţie de joasă tensiune si a bransamentelor într-un număr de peste 20 de localități, dintre care enumerăm: Dobra, Malu cu Flori, Costești Deal, Runcu, Mărcești, I.L.Caragiale, Cornești, Pucheni, Ocnița, Glodeni Deal, Vulcana Pandele, Pietrari, Dragomirești, Decindeni, Ungureni, Petrești, Broșteni, Ragu, Picior de Munte.  De asemenea, avem în vedere realizarea unor lucrări de îmbunătățire a condițiilor tehnice de alimentare a consumatorilor pentru 3 localități. În total se vor realiza lucrări în instalațiile aferente unui număr de 116 posturi de transformare (dintre care 8 noi  posturi  de transformare).

 

O lucrare de interes pentru consumatorii casnici din Municipiul Moreni vizează reamplasarea a 385 de contoare de apartament si montarea acestora în sistem centralizat, în spatii comune.

 

De asemenea, avem în vedere şi îmbunătăţirea parametrilor de calitate ai reţelei de medie tensiune, prin extinderea sistemului SCADA (sistem centralizat de culegere date și automatizare) prin montarea echipamentelor telecomandate de la punct central și modernizarea liniilor electrice de medie tensiune și a echipamentelor din stațiile și posturile de transformare.

Totodată, pregătim lucrări de investiţii pentru asigurarea condiţiilor de racordare la reţeaua de distribuţie a noilor consumatori în conformitate cu Regulamentul privind racordarea utilizatorilor la reţelele electrice de interes public (Ord.ANRE 59/2013).

 

În privința sustragerilor din instalațiile Sucursalei Târgoviște vă informăm că în  anul  2016 s-au desfășurat acțiuni de control la 632 mari consumatori, 3835 mici consumatori și 40934 consumatori casnici de energie electrică. Rezultatele sunt următoarele:

  • la marii consumatori s-au depistat 22 nereguli;
  • la categoria micilor consumatori au fost depistate 4 cazuri de sustragere a energiei electrice;
  • la categoria consumatorilor casnici au fost depistate 206 cazuri de sustragere a energiei electrice.

 

În urma consumului fraudulos, energia electrică de recuperat pentru anul 2016 este de 13426 kWh de la micii consumatori  (în valoare totală de 40716,17 lei) și de 720422 kWh  (în valoare totală de 459046,97 lei) de la consumatorii casnici.

 

Numărul acțiunilor de control programate pentru anul în curs va fi mai mare decât cel din anul 2016. La fiecare acțiune de acest fel, pentru asigurarea securității și integrității fizice a personalului implicat, solicităm sprijinul Jandarmeriei Române și formulăm plângeri penale împotriva persoanelor identificate în aceste situații.

 

Pentru o mai bună informare, reamintim tuturor consumatorilor conținutul art.92 din Legea 123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale:

 

92 (1). Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

92 (2). Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

92 (4).Tentativa la infracţiunile prevăzute la alin. (1) şi (2) se pedepseşte.

Prin intermediul dumneavoastră facem un apel la societatea civilă să acorde sprijinul în identificarea celor care intervin asupra instalațiilor electrice sau consumă energie electrică în mod ilegal.

 

Intervențiile neautorizate, deteriorarea protecțiilor și improvizațiile multiple afectează continuitatea în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, nivelul de tensiune la locurile de consum, funcționarea receptoarelor electrice, a sistemelor centralizate de alimentare cu apa, a stațiilor de pompare a apelor uzate și, cel mai grav, pot produce grave accidente prin electrocutarea persoanelor care pot ajunge accidental în contact cu instalații electrice vandalizate.

 

 

Cu mulțumiri pentru colaborare,

Biroul de Presă al SDEE Muntenia Nord – Sucursala Târgoviște

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro