PES: Organizație europeană, tupeu românesc! Cum au reacționat unii dintre tineri

PES activists România a organizat, astăzi, la Târgoviște o Adunare Generală, la care a luat parte și președintele PSD, Victor Ponta. În cadrul evenimentului prezidat de europarlamentarul Victor Negrescu, liderul PES România s-a spus că astăzi 1000 de noi membrii, s-au alăturat organizației PES Dâmbovița. Numărul ar putea fi plauzibil având în vedere că, prin statut, membrilor PSD li s-a dat voie să facă, paralel, parte şi din această organizaţie.

Din păcate, denumirea structurii i-a pus în dificultate pe mulți dintre tinerii prezenți, categorie de vârstă pe care se și sprijină organizația. Întrebați de reporteri de ce au venit și cui s-au alăturat, majoritatea au fugit, alții însă au afișat un tupeu descalificant. Așa cum arată imaginile de mai jos,  unul dintre tineri, plecat cu treburi la oraş, se chinuia din răsputeri să exprime câteva fraze stâlcite în limba engleză, pentru că fie nu știa răspunsul, fie PES e pentru el doar o altă șmecherie.

Culmea e că, același tupeu l-a afișat și vicepreședintele PSD Dâmbovița, președinte PES Titu, care a spune că cei intevievați sunt prea tineri să dea interviuri, dar nu prea tineri să facă politică. În plus, acesta a încercat să instige o persoană împotrivă jurnaliștilor, persoană care a  afișat o atitudine agresivă față de redactorul Gazeta Dâmboviței.

PES dambovita

FOTO: Vicepreședintele PES Dâmbovița și “englezul” de fel dintr-o comună de lângă Titu

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”aOj4N1XrgYY”]

Nu știm în ce măsură fac cinste aceste probe de tupeu PES-ului și președintelui acestei structurii,Victor Negrescu, cel mai tânăr europarlamentar pe care l-a dat stânga românească și unul din eurodeputații cei mai activi, dar care nu ar fi rău să-și aleagă oamenii mai pe sprânceană.

Poate această atitudine nu e nici rară, nici întâmplătoare și afectează PES la un alt nivel. Negrescu şi PSD nu au reușit să-i dea astăzi lui Ponta o sală plină și entuziastă, așa cum era acesta obișnuit în fieful  de la Dâmbovița. Aproximativ 20% din cele 600 de locuri ale sălii erau goale, iar printre cei prezenți cel puțin 100 erau vechi membrii ai PSD, cu funcții în partid. Deci nu prea “au ars-o cu tupeu”, ca să folosim o expresie de cartier, pe care până şi englezul de lângă Titu o înţelege.

DSC_0384 DSC_0390 DSC_0391 DSC_0397

Ce înseamnă totuşi PES?

În pagina oficială de prezentare se arată că PES activists România este organizaţia în care membrii şi simpatizanţii de stânga din România pot activa direct la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiştilor Europeni (Party of European Socialists – PES) şi reţelei de simpatizanţi existentă la nivelul tuturor ţărilor membre UE.  PES activists România este recunoscută ca şi organizaţie în statutul PSD şi PES atât la nivel central cât şi al organizaţiilor locale. PES activists România a devenit o organizaţie recunoscută ca şi structură instituţionalizată în PSD prin noile schimbări aduse la statutul PSD de ultimul Congres. Astfel PSD recunoaşte protocolul semnat la nivel european prin care PES activists are un statut propriu şi o formă de organizare specifică tuturor structurilor politice. Detalii pe www.pes.eu

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 4 ganduri despre “PES: Organizație europeană, tupeu românesc! Cum au reacționat unii dintre tineri

 • 10 mai 2015 at 23:40
  Permalink

  Articol marca Hazeta Dâmboviței. Doamna Crina nu sunteți cu nimic mai prejos decât retard ul de la dambovitanews. Articole scrise de dragul scrisului cu scop clar de a infiera orice mișcare a stângii din Dâmbovița. Eu înțeleg ca sunteți oficios PNL -ist dar totuși e de cascadorii râsului modalitatea de a cauta orice motiv ca sa scrieți astfel de inepții. Ați mai pupat în dos pe unu’ zis buricul pământului și s-a ales praful…

  Reply
 • 10 mai 2015 at 5:52
  Permalink

  iartă, Doamne, poporul pesedist!
  ca să le spui că “România merită Schengen” ori îi crezi proşti ori idioţi
  dar nu importă, ţara te vrea aplaudac 🙁

  Reply
 • 9 mai 2015 at 17:12
  Permalink

  Uitati-va ce au adus … te apuca mila cand vezi ce s-a ales de timerii Romamiei in acesti ultimi 25 de ani!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro