Părintele Alexandru Moțoc a trecut la cele veşnice

Ieri, părintele Alexandru Moțoc, inspector general bisericesc în cadrul Cancelariei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a trecut la cele veșnice, după o grea suferință.

În cadrul slujbei de hram de la Biserica „Sfântul Antonie” – Curtea Veche din București, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a înălțat rugăciuni pentru iertarea păcatelor și odihna părintelui Alexandru.

Și la Catedrala Patriarhală, clopotele au bătut pentru cel care a slujit, cu timp și fără timp, Biserica. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, s-a rugat pentru odihna părintelui Alexandru.

„Părintele inspector general bisericesc, Alexandru Moțoc, a fost un ostenitor de mare nădejde al Cancelariei Patriarhale, un om care s-a remarcat prin seriozitate, prin disciplină, prin abnegaţie. Părintele Alexandru Moțoc a făcut dovada unei energii ieşite din comun, a fost un bun teolog şi director de seminar teologic ortodox, a făcut un doctorat în Teologie care s-a bucurat de mare succes, cu o teză închinată Sfântului Cuvios Dionisie cel Mic din Dobrogea”, a spus Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

Slujba înmormântării Părintelui Alexandru Moțoc va avea loc duminică, 27 martie 2016, la Biserica “Sfânta Treime” – Tei din Bucureşti. (sursă: agenția de ştiri Basilica)

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 13 ganduri despre “Părintele Alexandru Moțoc a trecut la cele veşnice

 • 10 mai 2016 at 9:25
  Permalink

  astazi, Parintele nostru drag si bun, Alexandru, ar fi implinit 53 de ani. DUMNEZEU sa-l ierte si sa-l aseze de-a dreapta Sa, iar familiei indoliate, DUMNEZEU sa-i dea putere sa treaca cu bine peste aceasta mare si grea incercare. Vesnica lui pomenire!

  Reply
 • 1 mai 2016 at 2:22
  Permalink

  Astazi mi-a lipsit de la slujba de Paste, parintele Motoc. Nu a mai fost la fel. Dumnezeu sa-l ierte!

  Reply
 • 17 aprilie 2016 at 15:09
  Permalink

  Dumnezeu sa il odihneasca! A fost un om binecuvantat cu mult har, un om cult, un om deosebit, care va ramane in amintirea multora. Cu tristete in suflet, gandesc ca este de neinlocuit. Condoleante familiei.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro