PADINA: „Porcul turisticus” îşi face nevoile în Ialomiţa şi stivuieşte gunoi în munte, pentru că autorităţile nu îi interzic nimic

Minivacanţa (12 – 15 august) a adus la mute, în zona Padina, din nou sute de persoane, majoritatea campând cu cortul în zona platoului. În câteva imagini filmate de Asociaţia Turistică Padina Peştera se vede cum turiştii s-au aprovizionat cu lemne din pădure şi au făcut focul, deşi acest lucru este  interzis în interiorul Parcului Natural Bucegi. Râul Ialomiţa esteloc de toaletă pentru unii, de baie pentru alţii şi de ghiuvetă de bucătările pentru cei mai mulţi.

Pentru zona Padina Peştera autorităţile nu au elaborat deocamdată un regulament. Există însă prevederi clare în Reglamentul Parcului care interzic camparea sau focul în afara zonelor special amenajate.  Cu toate restricţiilor, nici rangeri parcului, nici poliţia sau janarmeria montană, nu-i deranjează pe cei care campează în zonă, expunându-se inconştient unor pericole, atât în ceea ce priveşte animalele sălbatice, dar şi a unor posibile viituri pe Ialomiţa. În acest weekend vremea a fost capricioasă, iar numărul turiştilor nu a fost foarte mare, dar se poate vedea ce cantitate de gunoi a rămas în urma lor.

În munte este amenajat un singur camping, în zona Zănoaga, care nu face faţă cererilor turiştilor în perioada verii. Ar fi nevoie de amenajarea mai multor asemenea zone pentru cei care vor să petreacă câteva zile la munte, respectând natura pentru care, teoretic, au venit.

 

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media

Un gand despre “PADINA: „Porcul turisticus” îşi face nevoile în Ialomiţa şi stivuieşte gunoi în munte, pentru că autorităţile nu îi interzic nimic

  • 14 august 2017 at 22:57
    Permalink

    Din pacate, nicaieri interventia autoritatilor, a rangersilor sau a oricaror alte forme legale este inexistenta. Si eu, la randul meu, am vazut pe 12-13 august scene de marlanie incredibila in Cheile Dambovicioarei: copaci taiati pentru foc, muzica ascultata la maximum la boxe de jumatate de metru inaltime, gramezi de gunoaie, excremente umane peste tot si nici macar un ranger. Un singur angajat vindea bilete la intrarea in parc. Popor needucat plin de cocalari manelisti!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro