Nou Observator și forum UE pentru tehnologia blockchain

Observatorul și forumul UE pentru tehnologia blockchain, lansat joi, 1 februarie, cu sprijinul Parlamentului European, va pune accentul pe principalele evoluții din domeniu, va promova actorii europeni din acest sector și va consolida cooperarea Uniunii Europene cu diversele părți interesate. Tehnologiile de profil stochează blocuri de informații distribuite la nivelul unei întregi rețele și sunt considerate un progres major în domeniu, deoarece asigură un nivel ridicat de trasabilitate și securitate a tranzacțiilor economice online. Se estimează că acestea vor avea un impact semnificativ asupra serviciilor digitale și vor transforma modelele de afaceri dintr-o gamă largă de domenii, precum sănătate, asigurări, finanțe, energie, logistică, gestionare drepturi de proprietate intelectuală sau servicii guvernamentale.

Comisarul responsabil cu economia și societatea digitală Mariya Gabriel a declarat: „Consider că tehnologia blockchain rescrie regulile jocului și îmi doresc ca Europa să fie unul dintre actorii-cheie care o dezvoltă. Trebuie să creăm un mediu propice în acest sens – o piață unică digitală pentru această tehnologie, care să aducă beneficii tuturor europenilor, și nu un mozaic de inițiative disparate. Observatorul și forumul UE reprezintă un pas important în această direcție.

Noul Oservator și forum va juca un rol activ în vederea exploatării noilor oportunități oferite de tehnologia blockchain, în dezvoltarea competențelor și în transformare UE într-un lider în domeniu. Acesta va culege informații, va monitoriza și analiza tendințele în domeniu, va propune soluții la provocările care apar și va examina potențialul socioeconomic al tehnologiei. El va permite cooperarea transfrontalieră privind cazurile de utilizare practică, reunind cei mai buni experți din Europa și oferind un forum deschis pentru experții din domeniu, inovatori, cetățeni, părți interesate, precum și pentru autoritățile publice, de reglementare și de supraveghere.

ConsenSys, un actor de talie mondială, a fost selectat ca partener, în urma unei cereri de oferteCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• lansate anul trecut, pentru a sprijini acțiunile de comunicare cu publicul larg în Europa.

De asemenea, Comisia Europeană finanțează din 2013 proiecte în domeniul tehnologiei blockchain prin programele de cercetare ale Uniunii Europene, PC7Căutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• și Orizont 2020. Până în 2020, ea va finanța proiecte care ar putea fi bazate pe aceste tehnologii în valoare de până la 340 milioane de euro.

Context

Observatorul și forumul UE pentru tehnologia blockchain a fost creat ca proiect-pilot al Parlamentului European, propus de deputatul Von Weizsacker, și are drept scop sprijinirea activității Comisiei în domeniul tehnologiei financiare (fintech).

 

REDACTAT:

Vlăduţ ANDREESCU, manager  ED Târgovişte

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro