Muncitori la negru, într-un cunoscut supermarket din Târgovişte! Angajatorii nu mai riscă dosar penal, legea fiind modificată!

Eliminarea din lege a răspunderii penale în cazul angajatorilor care folosesc persoane fără contracte de muncă a dus la creşterea rapidă a numărului de muncitori “la negru”. ITM Dâmboviţa anunţă printr-un comunicat de presă că: “munca nedeclarată a fost depistată la 21 de angajatori, astfel: 23 de persoane au fost identificate muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă, 22 de persoane nu aveau înregistrate contractele de muncă în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) în termenul legal, o persoană depistată la muncă în perioada în care avea contractul individual de muncă suspendat. În aceste cazuri, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 300.000 de lei. În luna aprilie munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile: construcții, curățătorii chimice, spălătorii auto, transporturi, comerț.” Un număr foarte mare în comparaţie cu lunile trecute.

Conform surselor noastre, trei muncitori fără forme legale au fost descoperiţi şi la societatea care are franciza Mega Image din Târgovişte. În cazul acesteia s-a aplicat o amendă de 80.000 de lei. Câte 20.000 pentru fiecare persoane descoperită fără forme legale şi încă 20.000 pentru alte abateri.

Este de aşteptat ca după modificările legislative, angajatorii să prefere din nou folosirea muncii la negru, amenda fiind de doar 20.000 pentru fiecare angajat fără forme legale. În cazul marilor societăţi, cuantumul amenzii este infim.

Centru Medical Valeriana


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro