Mit spulberat: Senatorul USL Leonardo Badea a propus 2 amendamente la buget, care au fost aprobate!

 

 Senatorul spune că nu a existat o interdicţie în partid în privinţa bugetului, dar că parlamentarilor puterii li s-a spus că banii sunt puţini şi că este inutil să faci amendamente care nu puteau fi adoptate, tocmai din lipsa resurselor. În plus, în opinia acestuia, bugetul este unul echilibrat în care alocarile ţin cont de priorităţile reale, dar şi de posibilităţile financiare ale statului.

 Cele două amendamente depuse de senatorul dâmboviţean şi susţinute de întreaga comisie, se referă la încadrarea pe posturi în cadrul Consiliului Fiscal al Academiei Române şi o eroare materială în bugetul Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor. Astfel, în cadrul Secretariatului Tehnic al Consiliului Fiscal al Academiei se vor putea face angajari prin excepţie de la OG. Nr. 34/2009. În prezent secretariatul are 4 angajaţi din cei 10 prevăzuţi în organigramă, iar activitatea specifică era aproape imposibil de realizat. În aceea ce priveşte al doilea amendament, senatorul Leonardo Badea a sesizat faptul că anumite fişe din bugetul Oficiului, ce prevedeau finanţări din fonduri externe nerabursabile, se regăseau şi în bugetul ministerului de Finanţe.

Ambele amendamente au trecut de votul plenului şi se regăsesc în bugetul anului 2013. În total, comisia de buget finanţe a avizat favorabil 33 de amendamente: unul aparţinând unul parlamentar PDL, două ale parlamentarilor PNL şi restul fie ale senatorilor şi deputaţilor PSD,  fie ale comisiei însăşi.

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro