Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3656
30-11-2021

Medicul din Pucheni, apel la responsabilitatea localnicilor: “La noi circulă tulpina britanică”. Comuna este în carantină

Medicul de familie din Pucheni a făcut un apel la localnici să nu ezite în a anunța orice simptom de infectare cu Sars-Cov 2. Din 18 februarie, comuna este în carantină zonală, după o analiză a DSP Dâmbovița în care punctajul obținut a fost de 75 de puncte, în condițiile în care carantinarea se face de la minimum 66. Criteriile sunt multiple și țin cont de genul de focar, capacitatea unităților spitalicești, ponderea populație de peste 65 de ani și multe altele. La Pucheni populația este îmbătrânită, un sfert dintre locuitori având peste 65 de ani. Propunerea DSP Dâmbovița de carantinare a fost aprobată de Departamentul pentru Situații de Urgență printr-un ordin al șefului DSU, dr. Raed Arafat.

Medicul de familie din comună a transmis pe facebook un apel, în care spune că în  localitate a fost identificată varianta britanică a virusului care este mai agresivă și mai contagioasă. De aceea îi îndeamnă pe oameni să țină permanent legătura cu cabinetul de medicina familiei și să se comporte responsabil pentru a nu răspândi virusul.

“Pentru pacienți mei!!!

Ne aflăm in carantină zonală din data de 18.02.2021 -04.03.2021, am o rugăminte la voi, la apariția primul simptom/ semn de Sars-Cov 2 să contactați telefonic pe mine sau asistenta mea sau solicitați ambulanța pentru testare, fiindcă circulă tulpina britanică la noi, să încercăm să prevenim răspândirea , tulpină britanică este mult mai contagioasă si agresivă!!!

Să respectați toate măsurile impuse!!!

Tusea, oboseala, durerile în gât şi durerile musculare se numără printre cele mai frecvente simptome la persoanele infectate cu noua variantă de coronavirus din Marea Britanie.” a scris medicul Svetlana Cojohari.

Astăzi, 19 februarie, la nivelul localității incidența Covid-19 era de 5,94/mie, cea mai mare din județ. Virusul prezintă o transmitere comunitară. A fost identificat la trei membrii ai unei familii, iar ulterior la alte persoane din comunitate, contacți ai acestora. În ultimele 24 de ore, alte trei persoane au fost confirmate pozitiv.

Medicul, care este foarte activ în informarea cetățenilor, atât despre Covid-19, cât și vizavi de alte afecțiuni,  spune că nu știe cum au ajuns tulpina mai agresivă în micuța localitate, destul de izolată, dar că la acest moment cel mai important este ca oamenii să se comporte preventiv pentru a opri răspândirea ei. “Rugămintea mea și a DSP este la orice simptom să fim anunțați.” a spus aceasta.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media