Liberalii târgovișteni vor să-l convingă pe colegul de coaliție de la Transporturi de importanța reabilitării DN 71

Un gest mai puțin obișnuit într-o coaliție de guvernare a avut loc astăzi, la Târgoviște. Liberalii locali au organizat un protest pe DN 71,  încercând să atragă atenția asupra drumului, în condițiile în care contractul de lucrări atribuit în timpul Guvernului Orban a fost anulat la preluarea ministerului Transporturilor de către colegul de la USR PLUS,  Cătălin Drulă. Acesta spune că are o altă viziune pentru reabilitarea drumului, într-o formulă de drum expres. Asta înseamnă însă reluarea de la 0 a proiectului. Între timp, DN 71 rămâne cel mai periculos drum din județ. Vineri, 26 februarie, un copil de numai 11 ani a murit lovit de un TIR, în zona localității Răcari. În aceste condiţii, liberalii vor o soluţie mai rapidă.

CITEŞTE şi: Actualul ministru al transporturilor vrea “Valahia Expres”. E a treia soluție tehnică pentru DN 71

Reprezentanții PNL Dâmbovița spun, însă că protestul nu are o componentă politică, ci una civică.  Noi nu putem să vorbim acum de situația politică. Dăm doar un semnal miniștrilor care sunt, de fapt, implicați direct în acest proiect, să dea verde. Cele două proiecte (n.r. DN 71 şi COS Târgovişte) sunt foarte importante pentru orașul nostru, pentru județul nostru. Asta trebuie să înțeleagă! Nu este o chestiune personală sau politică. Trebuie înțeles semnalul nostru așa cum este dat. (…) Cred că trebuie să lansăm, în primul rând, un semnal pentru toți târgoviștenii. Trebuie să înțeleagă că acest ora are nevoie, în momentul de față, de o voce unitară. Indiferent că este o voce politică sau o voce socială a tuturor târgoviștenilor. Deci, din punctul meu de vedere, dacă nu se va întâmpla nimic în următoarea etapă, atunci va trebui să găsim o variantă optimă și toți târgoviștenii să reușească să aibă o voce comună.” a precizat Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte.

Protestului PNL li s-au alăturat, spontan, și cei aproximativ 100 de membri ai Sindicatului Valahia care se întorceau de la protestul din capitală, din fața Ministerului Economiei. Aceștia, împreună cu membrii PNL Târgoviște au traversat strada pe trecerea de pietoni blocând, în mai multe reprize, traficul. Nu a fost vorba despre o blocare a drumului decât pentru intervale scurte, sub coordonarea poliției rutiere.

Dacă PNL nu ia o măsură  și nu se afișează și nu găsește o soluție pragmatică de a atrage atenția că se îngroapă acest proiect care a fost promis târgoviștenilor de către PNL, avem o mare problemă. Eu apreciez faptul că dânșii au luat o reacție și mă bucur că îi vedem aici alături de noi. Până la urmă trebuie să facem ceva pentru județul ăsta. E mai puțin important… chestia asta politică pe noi nu ne interesează.  Important e să se ia o atitudine, iar colegii dânșilor de guvernare să găsească o soluție pentru guvernul ăsta. Și pentru COS Târgoviște și pentru DN 71.” a precizat liderul Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro