Legea dialogului social rămâne în continuare marea durere a sindicatelor

Distribuie:

Cu stânga la Putere, sindicatele din România nu au reuşit să modifice legea dialogului social, act normativ blamat în mod special de cei care lucrează în mediul privat!  Între timp, situaţia s-a schimbat radical  odată cu trecerea moţiunii de cenzură care a schimbat datele problemei, iar lideri de sindicat sunt conştienţi de faptul că misiunea lor va fi mult mai dificilă acum când va trebui să negocieze cu partidele de dreapta, care încearcă să formeze actuala Putere şi majoritate parlamentară.

„În funcţie de cine formează noul Guvern, dar şi de majoritatea parlamentară vom relua şi noi discuţiile pe legea dialogului social, care a rămas în  aer… Dacă vom vedea că se instituie iar o majoritate susţinută de polul de stânga vom încăleca şi noi pe ei să-i facem să înţeleagă că este singura lor şansă de a se împăca cu muncitorii, cu proletarii pentru că până la urmă âştia sunt de stânga, de a le da cât de cât putere în faţa patronilor şi a le respecta cât de cât drepturile sociale, adică de a avea prin Codul Muncii nişte drepturi mai bune. Mă refer la introducerea unei departajări a salariilor în Codul Muncii, introducerea sporului de vechime, care în mediul privat nu mai există. În mediul bugetar există sporul de vechime, dar la noi la privat… suntem vai mama noastră.

Deci depinde… şi  de cine va crea majoritatea. Eu cred că dacă noua majoritate se va crea tot din polul de stânga avem şanse să discutăm chiar de pe picior de forţă având în vedere că bat la uşă nişte alegeri . Dacă se va crea un pol de dreapta cred că nu suntem ipocriţi şi idioţi să credem că problemele pe care ar fi trebuit să le rezolve cei de stânga, le vom rezolva cu cei de dreapta. Dar vom încerca, noi vom încerca să negociem cu toţi”, a subliniat preşedintele Sindicatului „Valahia” Târgovişe, Nicolae Dragodănescu.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro