Lacrimi și flori pentru Rege! Mii de dâmbovițeni au așteptat trenul regal în gările din județ

Cu lacrimi, candele și flori au așteptat mii de dâmbovițeni, de toate vârstele, în gările din județ prin care a trecut trenul regal cu sicriul Regelui Mihai, în drumul său spre Curtea de Argeș. Cu toții au vrut să-și ia rămas bun de la ultimul Rege al României, Mihai I, care a murit în exil.

Cei mai bătrâni își amintesc poveștile părinților despre Rege și monarhie. O octogenară din Serdanu a venit la Titu să își ia rămas bun de la Regele pe care îl știe din copilărie. A adus o candelă aprinsă pentru sufletul fostului monarh. Își aduce aminte că la școală era interzis să vorbești despre rege, dar în familie poveștile părinților i-au ținut amintirea vie: „Era interzis, dar în sufletul nostru exista. De aceea am și sosit aici. Dacă nu-l iubeam până aici, nu veneam” spune bătrâna.

Pe peronul gării din Titu au fost peste 1000 de oameni. La Titu, trenul regal a încetinit. Oamenii au scandat numele regelui, au aruncat  flori, au plâns.


Emoție a fost și la Găești, unde peronul gării a fost înțesat de oamenii care au vrut să fie alături de Regele Mihai pe ultimul său drum. Trenul Regal a încetinit și la Găești, în aplauzele mulțimii.Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca